Nog steeds zorgen bij Vitesse: “Intern broeit het aan alle kanten”

Foto: Nog steeds zorgen bij Vitesse: “Intern broeit het aan alle kanten”

Na een zeer rumoerige periode lijkt Vitesse momenteel in rustiger vaarwater te zitten. Volgens interim-directeur Edwin Reijntjes is echter niets minder waar. De tijd begint namelijk te dringen voor het overnameproces.

Interim-directeur Edwin Reijntjes legt uit waarom het nog altijd onrustig is binnen Vitesse

Reijntjes en zijn collega’s wisten Vitesse afgelopen zomer van de ondergang te redden. Er volgde een zwaar overnameproces, dat nog steeds niet voltooid is. Guus Franke, de beoogd nieuwe eigenaar, heeft mijn zijn investeringsmaatschappij nog niet alle benodigde documenten aangeleverd. De overname laat dus nog wel even op zich wachten. “De tijd tikt weg en die hebben we niet”, klinkt Reijntjes bezorgd in gesprek met De Gelderlander. 

“Ik ga niet over bedragen praten, maar er is een fors tekort”, antwoordt de bestuurder op de vraag hoe de financiële status van Vitesse nu is. “We hebben wel een grote meevaller met de verkoop van seizoenkaarten. Dat zijn er 11.500 en dat zegt dat de club enorm leeft. Maar onze organisatorische kosten zijn hoog. Dat zit in allerlei zaken, maar ook in adviseurs en bestuurders. Die zijn aangesteld door de ondernemingskamer, maar dat is een stevige last. We smachten naar de overname. Dan vallen die bestuurskosten meteen weg.”

‘Daar zitten we niet op te wachten’

Vitesse werd afgelopen zomer gered door de KNVB en de stichting Sterkhouders. Laatstgenoemde partij, een groep bestaande uit echte supporters, zal de club echter niet overnemen. “Zij kunnen dat niet. Dan moeten ze 20 miljoen neerleggen. Want dan krijgen zij ook de nog bestaande schuld aan voormalig eigenaar Coley Parry op hun bord. Van 17 miljoen euro. Parry heeft een afspraak met Franke. Als die de overname gaat doen, is de schuld van de balans van Vitesse. Dan zijn wij schuldenvrij. Als Franke geen goedkeuring krijgt, vervalt die afspraak en moeten wij en de Sterkhouders met Parry gaan zitten. Dan begint het hele overnameproces opnieuw. Met alle gedoe en onzekerheid. Daar zitten we niet op te wachten”, legt Reijntjes uit. 

Voordat de overname wordt goedgekeurd, moet Franke zich nog melden bij de KNVB. Vitesse communiceerde aanvankelijk dat dat enkele weken zou duren, maar inmiddels is er al veel meer tijd verstreken. “Dit is erg vervelend. Voor de buitenwereld ziet het er allemaal leuk uit. We voetballen vrolijk, er staat een jong team en niemand heeft hoge verwachtingen op het veld. Aan de buitenkant is alles koek en ei. Maar aan de binnenkant broeit het aan alle kanten. Vitesse staat stil. Wij kunnen geen structurele beslissingen nemen. Want we hebben geen eigenaar. Als die er is, kunnen we doorpakken. Dan kunnen we beleid uitrollen.”

Komt dit snel goed?

  • Jawel hoor
  • Vrees van niet…
45+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:49
0+
“Hij kan volgend seizoen zo bij Feyenoord aansluiten”
20:35
6+
“Ten Hag is duidelijk een goede coach”
20:24
24+
‘Van Persie clasht bij sc Heerenveen’
20:13
7+
Koeman krijgt trap na: “Verwerpelijk”
20:01
104+
‘Duidelijke Antony-boodschap voor Ajax’
19:45
30+
‘Wintertransfer voor Frenkie de Jong’
19:36
180+
‘Enorme tegenslag voor PSV’
19:23
16+
Koeman krijgt goed nieuws uit Manchester
19:11
168+
‘Feyenoord-alarmbellen gaan af’
19:00
265+
‘Farioli zwijgt, maar baalt stevig van Ajax’
18:48
45+
Nog steeds zorgen bij Vitesse: “Intern broeit het aan alle kanten”
18:30
12+
Neville en Rooney kraken FA met keuze voor Tuchel
18:11
32+
Ronaldo scherpt eigen record aan met mega inkomsten
18:00
0+
‘Pijnlijke oplossing spitsenprobleem Oranje’
17:49
29+
Opties op de linksbackpositie nemen toe voor Koeman
17:30
39+
Van der Gijp genadeloos voor nieuwe bondscoach: “Een soort boekhouder, rare idioot”
17:10
37+
‘Spelers hebben overvolle speelkalender aan zichzelf te wijten’
16:50
131+
Van Wonderen laat meteen wenkbrauwen fronsen in Duitsland
16:30
54+
Van de Beek legt uit waarom bij niet slaagde in Manchester
16:10
165+
Situatie Bosz kan vervelend uitpakken voor PSV-selectie: “Vreet aan je”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie