‘Noni Madueke laat kassa PSV rinkelen’

Foto: ‘Noni Madueke laat kassa PSV rinkelen’

Noni Madueke gaat vermoedelijk een nieuwe transfer maken. De aanvaller staat momenteel nog onder contract bij Chelsea, maar Newcastle United wil hem overnemen en The Blues hebben naar verluidt wel oren naar een deal, die hun Financial Fair Play-balans er wat beter uit kan laten zien.

‘Noni Madueke van Chelsea naar Newcastle United’

Volgens de Engelse media is de komst van Madueke ‘topprioriteit’ op St. James’ Park. Chelsea zou 35 miljoen euro vragen voor zijn buitenspeler en dat bedrag is natuurlijk wel te betalen voor The Magpies. En worden er daadwerkelijk handen geschud, dan profiteert ook PSV mee. De Eindhovenaren hebben namelijk hoe dan ook recht op een opleidingsvergoeding.

Bij een transfersom van 35 miljoen euro zou die 750.000 euro bedragen. Valt het totaalbedrag hoger uit, dan kan de kassa in het Philips Stadion nog harder rinkelen mits men bij de regerend landskampioen van de Eredivisie een doorverkooppercentage bedongen heeft bij de verkoop van Madueke aan The Blues. Chelsea betaalde immers óók 35 miljoen euro voor de 22-jarige aanvaller, en een doorverkooppremie wordt in de regel berekend over de winst. Is die er niet, dan wordt er dus ook geen geld uitgekeerd.

Complimenten

In de tweede seizoenshelft van de afgelopen voetbaljaargang leek Madueke een beetje tot leven te komen op Stamford Bridge. Hij speelde bijvoorbeeld een fantastische wedstrijd tegen Aston Villa. Eurosport riep hem uit tot Man van de Wedstrijd en schreef: “Madueke liet vanavond zien hoe een flankspeler hoort te spelen. Hij joeg de defensie van Aston Villa op rechts de hele avond angst aan. Hij speelde heel direct in de omschakeling en dreef Chelsea naar voren, terwijl hij ook beslissend was in de laatste fase. Hij verzorgde de eerste goal en leverde ook een goede bijdrage bij de tweede. Hij had een beetje pech dat hij zelf niet scoorde.”

Had jij meer van hem verwacht?

  • Ik wel
  • Ik niet
1127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie