Noppert dankbaar: ‘Levende bewijs dat je in jezelf moet geloven’

Foto: Noppert dankbaar: ‘Levende bewijs dat je in jezelf moet geloven’

Andries Noppert kon tijdens de penaltyreeks tegen Argentinië niet uitgroeien tot grote held. Oranje verloor de penaltyserie, zonder dat Noppert ook maar een strafschop wist te pakken. Toch werd het een toernooi om nooit te vergeten voor de Friese doelman, die na afloop van het duel zijn dankbaarheid uitsprak.

Noppert schoof aan bij de NOS en baalde nog zichtbaar. “Als het op deze manier moet, is het wel extra zuur.” Toch kon de keeper enigszins relativeren. “Ik denk ook dat je trots mag zijn als je het wedstrijdverloop ziet. Het is fantastisch dat je nog terugkomt (naar 2-2, red). Het was ingestudeerd, dus het is mooi dat het eruit komt.”

De keeper hoopte nog dat hij een wonder kon verrichten, maar dat bleek er niet in te zitten. “We hebben met de drie keepers van tevoren gezeten. Je kijkt allemaal penalty’s terug, maar het heeft niet mogen baten. Ik kan alleen maar respect opbrengen voor die andere jongens. Je kunt er uren over doorgaan, maar het is en blijft een loterij. En Messi, die wacht zo lang totdat je de hoek ingaat; dan sta je met twee beentjes vast of lig je in de andere hoek.”

Dankbare Noppert

Noppert vertelde wel trots te zijn op de prestaties van Oranje. “En ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Dat ik het vertrouwen heb gekregen van de bondscoach, de selectie en heel Nederland. Daar ben ik het meest trots op, als je mijn verleden ziet. Ik hoop dat mensen die af en toe een tegenslag hebben zien dat dit het levende bewijs is dat je in jezelf moet geloven. Ik heb heel veel geluk dat deze bondcoach er was en dat hij mij de kans heeft gegeven.”

Eindigt Engeland – Frankrijk in 2-2?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Noppert weggaan bij Heerenveen?

  • Ja, die is toe aan een stap hogerop
  • Nee, hij moet lekker bij Heerenveen blijven
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie