OFFICIEEL: Ajax verhuurt Medic aan VfL Bochum

Foto: OFFICIEEL: Ajax verhuurt Medic aan VfL Bochum

Jakov Medic heeft zijn overgang naar VfL Bochum afgerond. De Kroatische verdediger verlaat Ajax op huurbasis, de Bundesliga-club heeft een optie tot koop afgedwongen. Beide clubs bevestigden het nieuws dinsdagmiddag via de clubkanalen.

Jakov Medic komt komend seizoen uit voor VfL Bochum

De 25-jarige verdediger kwam vorige zomer voor drie miljoen euro over van FC Sankt Pauli, en was één van de aankopen van toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat. In totaal kwam Medic niet verder dan negen duels in het eerste elftal. Ook onder de nieuwe trainer Francesco Farioli hoefde de stopper niet op veel speeltijd te rekenen. Bochum biedt nu de oplossing door hem komend seizoen te huren. Naar verluidt kan de koopoptie gelicht worden voor 2 miljoen euro.

“We hebben Jakov de kans gegeven om naar andere clubs te kijken, omdat hij bij Ajax niet genoeg kan spelen”, aldus technisch directeur Alex Kroes via de clubwebsite. “Het is goed voor hem en de club dat hij zijn carrière in de Bundesliga kan voortzetten, in ieder geval dit seizoen. We hebben hem veel succes gewenst.”

Reacties vanuit Bochum

Medic zelf is blij terug te keren in Duitsland. “De Bundesliga is een van de topcompetities van Europa en is mijn doel sinds ik voor het eerst de stap naar Duitsland zette”, klonk het op de website van Bochum. “Bochum is een nuchtere club waar het harde werken op het veld door de fans wordt gewaardeerd. Ik denk dus dat ik hier goed op mijn plek ben.”

“Jakov heeft een dynamische speelstijl, houdt van verticale inspeelpasses en is goed onder druk”, licht sportief directeur van Bochum Marc Lettau toe. “Hij heeft een uitstekende tackle in huis en is zowel over de grond als in de lucht sterk. Hij is zuiver in zijn passes en heeft een hoge topsnelheid.”

Zie je hem goed renderen in de Bundesliga?

  • Ja, dat kan prima
  • Nee, lijkt me niet
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie