Officieel: AZ heeft dure opvolger Pavlidis beet

Foto: Officieel: AZ heeft dure opvolger Pavlidis beet

AZ verkocht Vangelis Pavlidis voor zo’n 18 miljoen euro aan SL Benfica, iets minder dan de helft wordt nu gespendeerd aan de opvolger: Troy Parrott komt definitief over van Tottenham Hotspur.

Troy Parrott tekent tot medio 2029 bij AZ

De Ierse spits werd het afgelopen seizoen succesvol verhuurd aan Excelsior en tekende zaterdag een meerjarige verbintenis in Alkmaar. “Voordat ik hier tekende heb ik veel goede verhalen over AZ gehoord en heb ik onder andere Kenzo Goudmijn gesproken, waarmee ik bevriend ben geraakt toen ik met hem samenspeelde”, reageert Parrott. “Ik denk dat AZ voor mij de perfecte club is om de volgende stappen in mijn ontwikkeling te zetten. De nuttige ervaring van vorig jaar neem ik mee. Het helpt voor mij dat ik vorig seizoen al in Nederland speelde en dus gewend ben aan de competitie en het leven hier. Kortom, ik ben heel erg blij om hier te zijn en kan niet wachten om de supporters in het stadion te ontmoeten.”

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts is ook verheugd: “Het was niet zo moeilijk om Troy te overtuigen, omdat we al snel het gevoel kregen dat hij graag voor AZ wilde spelen. Dit werd zowel door Troy als zijn management aan ons heel duidelijk gemaakt. Hij heeft een goed seizoen gekend, zeker ook in de eindfase en play-offs. Hij heeft in de Eredivisie laten zien makkelijk doelpunten te kunnen maken. We hebben hem lange tijd gevolgd en met de informatie die wij hebben, zijn we ervan overtuigd dat hij met zijn kwaliteiten goed bij AZ past. Dat Troy op jonge leeftijd al zoveel interlands achter zijn naam heeft staan zegt mij veel. Onder meer dat hij op dat niveau gewend is om wedstrijden te spelen met hoge weerstand. Met de komst van Troy hebben we de spitspositie weer met veel goede opties gedekt.”

De 22-jarige aanvaller werd het afgelopen seizoen door Tottenham verhuurd aan Excelsior, waar hij in 25 wedstrijden tot tien doelpunten kwam. In de play-offs scoorde aanvaller nog eens zeven keer, maar daarmee kon de spits degradatie van de Rotterdammers niet voorkomen.

Parrott een goede voor AZ?

  • Ja
  • Nee
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie