Officieel: Feyenoord verkoopt Hartjes aan stadsgenoot

Foto: Officieel: Feyenoord verkoopt Hartjes aan stadsgenoot

Lennard Hartjes gaat Feyenoord definitief verlaten voor Keuken Kampioen Divisionist Excelsior. Dat meldt de club uit Kralingen vrijdagmiddag op de clubwebsite.

Hartjes werd het afgelopen seizoen al verhuurd aan Excelsior, maar raakte al snel zwaar geblesseerd”, reageert technisch manager Niels van Duinen. “Nu tekent hij er voor drie seizoenen. “Lennard is geen onbekende voor ons. Ondanks zijn korte periode bij ons vanwege zijn blessure, heeft hij wel zijn stempel weten te drukken. Hij is een gedreven en ambitieuze speler die een heleboel impact kan gaan maken. Met zijn creativiteit en voetballend vermogen kan hij de komende jaren een belangrijke rol gaan spelen in ons team.”

“Ondanks mijn blessure kijk ik terug op een mooie tijd bij Excelsior. Met als hoogtepunt de eerste wedstrijd van het seizoen tegen NEC. Ik had het gevoel dat ik hier nog niet klaar was en ben blij om hier weer te zijn”, reageert Hartjes zelf. De middenvelder heeft er veel zin in. “Ik wil mezelf, maar ook Excelsior weer op de kaart zetten. Het doel is natuurlijk om snel weer terug te keren op het hoogste niveau en hier een belangrijke rol in te spelen. Het systeem van Excelsior spreekt mij aan en ik heb het gevoel dat het ook goed bij me past. Daarnaast ben ik nog nooit zo gretig geweest, ik heb heel veel zin om mezelf weer te laten zien.”

De 21-jarige Hartjes begon ooit in de jeugdafdeling van Sparta Rotterdam, om in 2015 de overstap te maken naar het grote Feyenoord. Het lukte hem om door te groeien richting de hoofdmacht, maar de voorbije jaren slaagde hij er niet in om de laatste stap te maken. In de zomer van 2022 resulteerde het in een huurtransfer naar Roda JC, waardoor hij ervaring kon opdoen in de Keuken Kampioen Divisie. Hartjes mocht afgelopen seizoen meedoen bij Excelsior, maar door een zware blessure aan het begin van het voetbaljaar viel die uitdaging in duigen. Naar verluidt ontvangt Feyenoord slechts een kleine transfervergoeding, maar is het er wél in geslaagd om een hoog doorverkooppercentage in het contract te laten opnemen. Hartjes kon ook naar België, Zweden en Duitsland. Hij vond echter dat Excelsior het juiste plan met hem had.

Goed dat Feyenoord hem definitief laat gaan?

  • Ja
  • Nee
33+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie