Officieel: Groningen haalt aanwinst weg bij Ajax

Foto: Officieel: Groningen haalt aanwinst weg bij Ajax

Vorig jaar haalde FC Groningen al onder meer Neraysho Kasanwirjo weg bij (Jong) Ajax, komende zomer maakt Nordin Musampa dezelfde overstap. De twintigjarige verdediger tekent voor drie seizoenen, met een eenzijdige optie voor nog een extra jaar, in het noorden.

De teller van Musampa stond op 53 Keuken Kampioen Divisie-duels voor Jong Ajax, nu trekt hij naar Groningen. Tot blijdschap bij directeur Mark-Jan Fledderus, die eerder ook al Kaj Sierhuis, Deyovaisio Zeefuik, Azor Matusiwa en dus Kasanwirjo wegpikte in Amsterdam. “En ook Nordin heeft een goede basis en voorwaarden om een interessante speler te worden voor FC Groningen. Hij is een linksbenige centrale verdediger, die ook als linksback zou kunnen spelen en mogelijk ook in een controlerende rol op het middenveld. Maar onze en zijn voorkeur ligt in eerste instantie op de positie als linker centrale verdediger, een positie die doorgaans lastig in te vullen is.”

En dus looft Fledderus zijn scouts. “Die heeft het huiswerk goed gedaan. Met name Peter Moltmaker verdient hierin een groot compliment, want hij heeft de speler al zes jaar lang in het vizier en een relatie opgebouwd met de familie Musampa. Dat is van belang geweest in de keuze van Nordin voor FC Groningen.”

‘Veel potentie’

Fledderus vervolgt over Musampa: “Nordin is op het eerste oog wellicht een wat minder opvallende speler. Maar als je onder de radar kijkt en hem intensief analyseert, zie je heel veel goede dingen: hij is positioneel sterk, rustig aan de bal en heeft een goed voetballend vermogen. Nordin is niet de langste verdediger, maar heeft wel een zeer behoorlijke sprongkracht en snelheid. Wij zijn heel benieuwd hoe Nordin zich de komende seizoenen bij ons gaat ontwikkelen. Wij hebben daar goede verwachtingen van. Hopelijk kan hij snel aanhaken op Eredivisie-niveau en de concurrentie aangaan binnen de eerste selectie van FC Groningen. De potentie daarvoor heeft hij zeker.”

TIP: Wint Heracles in Groningen? Win 3.70 keer je inleg bij Circus!

Gaat hij doorbreken in Groningen 1?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie