OFFICIEEL: Vitesse krijgt geweldig nieuws en behoudt proflicentie

Foto: OFFICIEEL: Vitesse krijgt geweldig nieuws en behoudt proflicentie

Het hoge woord is eruit: Vitesse voldoet aan alle eisen voor het behouden van de proflicentie. Dat maakte de KNVB zaterdagavond bekend, waardoor de Arnhemse club actief kan blijven in het profvoetbal. Vitesse is succesvol in beroep gaan tegen het besluit van de licentiecommissie om de proflicentie in te trekken.

Vitesse voldoet eindelijk aan de voorwaarden van de licentiecommissie KNVB

De KNVB geeft tekst en uitleg op hun website. “Vitesse heeft uiteindelijk een sluitende begroting overgelegd en heeft kunnen aantonen dat de Common Group geen zeggenschap meer heeft over wie aandeelhouder kan worden van de club. Dit waren de laatste eisen die de beroepscommissie – en eerder de licentiecommissie – aan Vitesse stelde. Op verzoek van de beroepscommissie waren al een bankrekening en een controlerend accountant bekend gemaakt. Daarmee is nu de situatie wezenlijk anders dan toen de licentiecommissie besloot tot intrekking van de licentie”, klinkt het goede nieuws voor de Gelderse club.

“Het verkrijgen van de proflicentie staat los van het verzoek dat Vitesse heeft gedaan omtrent de wijziging van zeggenschap betreffende Vitesse. De onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB – en dus niet de beroepscommissie – heeft Vitesse deze week laten weten dat zij een verscherpt onderzoek wil instellen voordat zij hierover kan beslissen.”

Gered door Guus Franke

“De licentiecommissie is tot de conclusie gekomen dat de door Vitesse verstrekte (financiële) informatie op dit moment onvoldoende inzage verschaft in de volledige belangen van de beoogd aandeelhouder en de herkomst van het vermogen van de beoogd aandeelhouder. Om deze reden is een verscherpt onderzoek noodzakelijk”, schrijft men. Vitesse is gered door zakenman Guus Franke, die de nieuwe eigenaar wordt.

“Het licentiesysteem betaald voetbal waarborgt de integriteit en de continuïteit van de competities betaald voetbal en in het verlengde daarvan de BVO’s. Sinds 2018 dient een BVO een voorgenomen besluit tot overname van minimaal 25% van haar aandelen en/of zeggenschapsrechten, door een beoogd aandeelhouder, ter goedkeuring aan de licentiecommissie voor te leggen. Die verplichting is opgenomen in het Licentiereglement betaald voetbal en nader uitgewerkt in de Richtlijn wijziging zeggenschap.”

“Dit reglement en deze richtlijn zijn met instemming van de BVO’s opgesteld. Uitgangspunt hierbij is aan de ene kant het beschermen van de bedrijfstak betaald voetbal tegen onwenselijke situaties op het gebied van integriteit en continuïteit en aan de andere kant het toestaan van ‘goede investeringen’ in BVO’s.”

Volgende week begint KKD-seizoen

Door het goede nieuwe kan Vitesse ‘gewoon’ aantreden dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, na de degradatie afgelopen seizoen uit de Eredivisie. Aanstaande vrijdag zal het ongetwijfeld feest zijn in het GelreDome tijdens de seizoenstart tegen Telstar.

Had je dit een paar weken geleden verwacht?

  • Ja, toch
  • Zeker niet
50+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie