OFFICIEEL: Wout Weghorst tekent bij Ajax

Foto: OFFICIEEL: Wout Weghorst tekent bij Ajax

Wout Weghorst mag zich officieel speler van Ajax noemen. De 32-jarige Oranje-international komt over van Burnley en tekent een contract tot medio 2026. De Amsterdammers brachten het nieuws donderdagmiddag via de officiële kanalen.

Wout Weghorst rondt transfer naar Ajax af

De laatste dagen werd duidelijk dat er een akkoord gekomen tussen Ajax en Burnley. Weghorst landde op woensdag in Amsterdam en onderging de medische keuring. Ook werd hij in de Johan Cruijff ArenA al gespot met een shirtje van zijn nieuwe club. Donderdag werden de laatste plooien gladgestreken en kon de transfer officieel beklonken worden. Het is (nog) niet helemaal duidelijk hoeveel de hoofdstedelingen betalen.

Weghorst keert zo na zes jaar weer terug in de Eredivisie. De voormalig spits van FC Emmen, Heracles Almelo en AZ ging in de zomer van 2018 bij VfL Wolfsburg zijn eerste buitenlandse avontuur aan. Daarna volgde de overstap naar Burnley, dat hem op huurbasis onderbracht bij Besiktas, Manchester United en Hoffenheim. Nu doen de Engelsen hem definitief van de hand.

Topsportbeleving

Technisch directeur Alex Kroes legt uit waarom Ajax Weghorst zo graag wilde vastleggen. “Wout staat voor absolute topsportbeleving en dat vinden wij enorm belangrijk bij Ajax. Hij is een veelscorende spits die het iedere tegenstander continu lastig maakt. Er komen veel wedstrijden aan de komende maanden, dus we zijn blij dat Wout ons komt versterken”, klonk het op de clubwebsite.

Met Weghorst heeft Farioli de beschikking over een extra centrumspits, naast Brian Brobbey en Chuba Akpom. Met de naderende sluiting van de transferwindow moet blijken of de drie aanvallers ook tot de selectie blijven behoren. Voor Brobbey bestaat belangstelling vanuit Engeland en ook Akpom werd aan een vertrek gelinkt.

Wordt dit een succes?

  • 100%!
  • Denk het niet…
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie