Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Oliedomme actie De Ligt kost Bayern de zege

Bayern München heeft voor de tweede week op rij gelijk gespeeld in de Bundesliga; vorige week werd het 1-1 tegen Union Berlin, nu geraakte Der Rekordmeister niet voorbij VfB Stuttgart. De schuldige daarvoor was Matthijs de Ligt.

Lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor Bayern, dat na 36 minuten spelen op voorsprong kwam via toptalent Mathys Tel. De aanvaller is met 17 jaar en 136 dagen de jongste speler ooit die voor Bayern in de Bundesliga scoort. Door mee te spelen tegen Stuttgart mocht hij zich ook al jongste basisspeler in de clubgeschiedenis noemen. Door raak te schieken op een voorzet van Alphonso Davies maakte hij de dag nog mooier.

Na een uur spelen kwam Stuttgart echter terug tot 1-1. Vijf minuten nadat de VAR een doelpunt van Sehrou Guirassy nog had geannuleerd, was het nu Chris Fuhrich die de gelijkmaker scoorde voor de gasten. Het andere toptalent van Bayern, Jamal Musiala, leek de gastheren daarna alsnog de zege te schenken met de 2-1, maar ver in de blessuretijd gaf De Ligt een penalty weg.

De Nederlander wilde een schot van Guirassy blokken, maar belandde met zijn noppen op de tegenstanders enkel: penalty, via de VAR, 2-2. Een slotoffensief in de minuten daarna richtte niets meer uit, ook niet met invaller Ryan Gravenberch binnen de lijnen. Noussair Mazraoui stond in de basis en werd in minuut 62 vervangen.

TIP: 1.75x je inleg als Bayern thuis wint van Barça!