Olij slikt woorden in over blunderende Sparta-defensie

Het duel tussen Sparta Rotterdam en Almere City FC zaterdagavond zal vooral herinnerd worden aan het kolderieke eigen doelpunt van de gastheren. Doelman Nick Olij had er na afloop flink de pest in.

Sparta Rotterdam kreeg tegen Almere City FC een zeer kolderieke eigen goal tegen

In de tiende minuut kwam Sparta op Het Kasteel verrassend 0-2 achter tegen de Flevolander. Rechtsback Boyd Reith wilde terugspelen op Olij, die daar duidelijk niet op rekende. De bal rolde in het eigen doel, een komisch eigen doelpunt dat nu de wereld overgaat. “Ik denk: ik maak het groot. Hij staat zwaar onder druk. Hij speelt Rick (Meissen, red.) in, dan kan hij de bal naar mij spelen en dan hebben we spelers uitgespeeld”, reageerde Olij, die bij het bekijken van de beelden zijn reactie maar even inslikte. “Het is een lullig moment, laten we het daarop houden.”

‘Beschamende eerste helft’

Het was opnieuw een teleurstellende middag op Spangen, al sleepten de Rotterdammers nog wel een punt uit het vuur (2-2). De keeper baalt vooral van de manier waarop zijn ploeg de wedstrijd begon. “We verdienden het om op achterstand te komen, zo slecht als we beginnen. De tweede helft was beter, maar dat mag ook wel, na zo’n beschamende eerste helft. Ik snap dat het publiek begon te fluiten. Na rust laten we het wél zien, en dan gaan de kansen er wel in.”

Door het behaalde punt staat de ploeg van Jeroen Rijsdijk momenteel op de negende plaats in de Eredivisie. Zondag kunnen er wel een aantal ploegen over Sparta heen wippen.