Onana prijst United-beslissing: “Lastig seizoen, maar…”

Foto: Onana prijst United-beslissing: “Lastig seizoen, maar…”

André Onana heeft met Manchester United niet het allerbeste seizoen achter de rug. De doelman won weliswaar met de Mancunians de FA Cup, maar eindigde in de Premier League op een teleurstellende achtste plaats. Daarnaast incasseerde Onana ook de nodige tegentreffers en ging hij niet altijd vrijuit. De doelman zinspeelt nu op revanche en stelt dat United een goede beslissing heeft genomen om vast te houden aan Erik ten Hag.

Onana blikt terug op teleurstellend United-seizoen en spreekt steun voor Ten Hag uit

“Als je naar een ander land verhuist, hebben sommige mensen tijd nodig”, vertelt de doelman tegenover Sky Sports, waarin hij in interview met de Engelse sportzender terugblikt op het afgelopen seizoen. “En het kostte me zes maanden om me goed te voelen en goed te spelen. Maar ik denk dat het nu beter is voor ons allemaal, want we zijn Manchester United en moeten overal voor vechten.”

Onana ging een aantal keren niet vrijuit bij tegentreffers, maar dat is volgens de doelman uit Kameroen wel begrijpelijk. “Ik denk dat het onderdeel van het leven is. Wie maakt er geen fouten? Om eerlijk te zijn ben ik nu oud genoeg om deze verantwoordelijkheid te dragen.”

De doelman weet echter dat het komend seizoen een stuk beter moet. “Het is tijd voor revanche voor mij komend seizoen. Het wordt opwindend. Ik hoef me niet te bewijzen, want ik weet wie ik ben. De enige die ik wat hoef te bewijzen, ben ik zelf.” Daarnaast is de oud-Ajacied blij dat Ten Hag mag aanblijven bij United. “We hadden een lastig seizoen met Erik afgelopen jaar, maar we zijn heel goed geëindigd. Dus de club heeft de juiste beslissing genomen. Ik spreek voor iedereen als ik zeg dat we honderd procent achter hem staan. De nieuwe keeperstrainer is heel positief. Ik ben heel blij om te werken met Jelle (Ten Rouwelaar, red.).”

Is Onana goed genoeg voor United?

  • Ja, uitstekende doelman
  • Nee, is niet goed genoeg
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie