‘Onbegrijpelijke actie Slot bij Feyenoord’

Foto: ‘Onbegrijpelijke actie Slot bij Feyenoord’

Arne Slot kende een geweldige start bij Feyenoord en zijn krediet is inmiddels torenhoog, maar de laatste weken ontkomt ook de trainer niet aan de nodige kritiek. De Rotterdammers verspeelden afgelopen weekend tegen FC Groningen (1-1) alwéér punten in de strijd om plek twee.

Hans Kraay jr. uitte in Voetbalpraat op ESPN stevige kritiek op de tactiek van Slot. “Nu ging Sinisterra weer steeds achter zijn back aan. Als je nou tegen Sinisterra ‘blijf lekker staan en dan geven we jou zo snel mogelijk de bal’ zegt, dan zegt de trainer van Groningen heel snel ‘El Hankouri jij gaat niet meer naar voren’. Ik vind dat een beetje een Slot-fobie. Niet zo sterk.” Valentijn Driessen vult aan: “Slot grijpt ook bijna niet in. Ik vind het onbegrijpelijk dat we Patrik Wålemark bijna niet zien, dat is echt een goede speler.” In plaats daarvan hield Slot weer heel lang vast aan de falende Alireza Jahanbakhsh.

Kenneth Perez is daar wat voorzichtiger in: “Die moeten we toch wel even wat langer zien? De verbetering ten opzichte van Jahanbakhsh is duidelijk: die strijdt gewoon heel erg met zichzelf, die is gewoon niet goed op dit moment. Bij die Wålemark zie je in die flitsen dat hij goed kan voetballen, maar je moet dat ook in een langere periode vanaf de beginfase, waarin het moeilijk is, laten zien. Hij moet ook fit zijn en blijkbaar is hij nog niet fit.”

“Bij Feyenoord klopt nog steeds heel veel. Bijvoorbeeld tactisch, hoe ze het willen doen en de principes.. Maar als je vijf of zes spelers hebt waar de bal steeds van de voet afspringt… Sinisterra was geen uitzondering, je had ook nog Linssen, Til, Jahanbakhsh, Senesi… ja, dan gaat het moeizamer.”

Spitsendiscussie

Driessen: “Linssen kan je toch niet zoveel kwalijk nemen, die komt toch te zwemmen? Alles loopt weg en dan moet hij drukzetten en er zijn geen anderen om ook druk te zetten.” Perez countert: “Het gaat mij er meer om wat je doet als je aan de bal komt. Hoe behandel je de bal? Als die van je voet afspringt kom je niet echt tot goed aanvalsspel. Hij doet het goed en hij werkt zich…” Driessen vindt ook: “Bij het systeem dat Slot wil spelen past Linssen veel beter dan Dessers. Die loopt een of twee keer en daarna doet hij het niet meer.”

De Deense analist besluit: “Slot moet trouwens ook niet meer zo vaak bij de vierde official gaan staan om te mekkeren, dat is best wel irritant om naar te kijken. Ik vind Slot een zeer kundige trainer, een gentleman ook vaak, maar tegen AZ en nu ook weer tegen Groningen was er dat gezeik.”

Verdien 2.40 keer je inleg als Feyenoord van Partizan wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Walemark moet in de basis volgende week

  • Eens
  • Dat niet
236+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:25
0+
OFFICIEEL: Van de Wonderen gaat avontuur bij Schalke 04 aan
14:10
1+
Eagles-verdedigers buigen duel met Heracles in tweede helft om
13:48
3+
Opstellingen Heerenveen en PEC: Zwollenaren in betere vorm
13:30
25+
Opstellingen Feyenoord-Twente: topper in De Kuip op scherpst van de snede
13:08
1+
Scorende De Roon knipoogt naar legendarische goal
12:48
204+
‘Van Nistelrooij duidelijk over opvolging Ten Hag’
12:30
347+
Moeizame aanstelling Slot bij Feyenoord: “Dat wilde Kuijt niet”
12:09
30+
Eredivisie-trainer ging door diep dal: “Ik dacht dat ze was overleden”
11:44
32+
‘Ronaldo wil De Bruyne als ploeggenoot bij Al-Nassr’
11:14
9+
Dit zijn de opstellingen van Go Ahead Eagles en Heracles
11:00
170+
Hans Kraaij Jr neemt het op voor Makkelie
10:47
37+
Szczesny ingeschreven door Barcelona
10:32
199+
Rijsdijk na nederlaag tegen PSV: ‘Ik sta te koken van woede’
10:13
96+
Sutalo heeft veel aan Pasveer: ‘Hij houdt me bij de les’
09:53
161+
‘Slot kan Van Dijk en Salah kwijtraken aan club uit Saudi-Arabië’
09:36
42+
RKC Waalwijk heeft bijna slechtste Eredivisie-start ooit
09:25
30+
Havertz evenaart Van Persie bij Arsenal
09:08
13+
Seizoen wellicht al voorbij voor Carvajal
08:44
732+
Vreemd Engels gerucht: Henderson wil vertrekken bij Ajax
08:32
88+
Elia over invloed van Ten Hag: “Ik moest me verdiepen in de mensen, de maatschappij”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie