Onbegrijpelijke keuze Heitinga richting PSV-uit: “Kom op”

Foto: Onbegrijpelijke keuze Heitinga richting PSV-uit: “Kom op”

Andy van der Meijde verwacht dat Ajax zondagmiddag onderuitgaat tegen PSV. De voormalig aanvaller van beide clubs stelt dat de uitwedstrijd in Eindhoven altijd al moeilijk is, maar dat het met het missen van Edson Álvarez bijna onmogelijk is om de drie punten mee naar huis te nemen.

Onbegrip over Heitinga

De Mexicaanse middenvelder stond afgelopen weekend tegen FC Emmen op scherp en moest daarom oppassen voor gele kaarten. Desondanks kon hij niet voorkomen dat hij van de arbitrage zijn tiende kaart kreeg, waarmee hij de uitwedstrijd tegen PSV aan zich voorbij moet laten gaan. Volgens Van der Meijde had Heitinga hem in bescherming moeten nemen.

“Ik snap niet dat Heitinga hem liet spelen tegen Emmen. Dat vond ik gewoon een slechte keuze”, stelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Volgens de oefenmeester heeft Ajax de middenvelder ook tegen FC Emmen nodig. “Dat zal allemaal wel, maar kom op. Thuis tegen Emmen, wat voor vertrouwen heb je dan in je team. Met alle respect voor Emmen, maar de avond voor zo’n pot gingen we in onze tijd gewoon zuipen. Ik vind dat onzin.”

Verwachtingen van Van der Meijde

Voor PSV en Ajax wacht zondag een cruciaal duel in het competitieseizoen. Waar Feyenoord vrijwel zeker is van het binnenhalen van het landskampioenschap, strijden de twee topclubs voor de tweede plaats in de Eredivisie. Ze staan vijf wedstrijden voor het einde van het voetbaljaar op een gelijk aantal punten, terwijl Ajax een beter doelsaldo heeft.

Van der Meijde denkt dat PSV als winnaar uit de bus gaat komen. “Het gaat heel moeilijk worden voor Ajax. We weten dat ze geen geweldige selectie hebben. En ik weet uit eigen ervaring dat PSV-uit altijd lastig was. Ik hoop het natuurlijk niet, maar ik ben ook eerlijk en ik zie Ajax daar eerder verliezen dan winnen.”

Wint Ajax toch van PSV?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Had Heitinga Álvarez tegen FC Emmen niet moeten laten spelen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
796+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie