Onbegrip bij Álvarez: “Niet alles geloven wat journalisten schrijven”

Foto: Onbegrip bij Álvarez: “Niet alles geloven wat journalisten schrijven”

Edson Álvarez vindt het onterecht dat hij dit seizoen veel kritiek krijgt op zijn speelstijl. Volgens de Mexicaan past zijn gedrag op het veld bij zijn persoonlijkheid en is hij dit niet van plan aan te passen, zo stelt hij tegenover Ajax Life.

Gele kaarten bij Ajax

Critici stellen dat de middenvelder ook dit voetbaljaar weer veel onnodige overtredingen maakt en daardoor regelmatig met schorsingen langs de kant staat. Álvarez erkent dat hij in de Eredivisie relatief veel gele kaarten krijgt, maar vindt tegelijkertijd dat hij soms voor zijn ploeggenoten moet opkomen.

“In een wedstrijd komen veel emoties los. Als ik onrecht zie, kan ik niet stil blijven staan”, vertelt hij in een uitgebreid interview met het medium. Wanneer iemand Steven Bergwijn of Dusan Tadic schopt, reageer ik. Zij zijn voor mij als familie. Ik wil dan voor hen opkomen. Dat is mijn stijl en dat zal ik nooit veranderen.”

“Ik krijg veel gele kaarten, maar ik maak zelden een smerige overtreding. Ik heb nog nooit een rode kaart gehad voor een tackle. Mensen moeten niet alles geloven wat journalisten schrijven, want zij veranderen de context. Ik houd van mijn manier van spelen. Ik denk dat supporters met dezelfde passie in het veld zouden staan.”

Transfer voor Álvarez

Aankomende zomer staat Álvarez naar verluidt open voor een vertrek, al is het de vraag of Ajax wil meewerken. De Amsterdammers zouden hem namelijk graag in de selectie willen houden en uitsluitend bij een bedrag van meer dan 50 miljoen euro willen laten vertrekken. Álvarez speelt sinds 2019 in de hoofdstad.

Heeft Álvarez gelijk?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
375+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie