Ongeslagen Groningen en AZ weten publiek nauwelijks te vermaken

Foto: Ongeslagen Groningen en AZ weten publiek nauwelijks te vermaken

FC Groningen en AZ hebben zondagmiddag doelpuntloos tegen elkaar gelijkgespeeld. Waar men zich verheugde op deze strijd, viel het in de praktijk zwaar tegen. De Alkmaarders hadden iets meer de controle, maar het bleek te mager om aanspraak te mogen maken op de overwinning.

FC Groningen en AZ spelen een bloedeloze 0-0 tegen elkaar

De voetballiefhebber kon zich vooraf verheugen op deze interessante pot. Zowel FC Groningen als AZ had na twee duels de volle buit van zes punten. Vooral in het geval van de verrassende promovendus natuurlijk een zeer knappe prestatie. De eerste helft viel echter behoorlijk tegen. De Alkmaarders konden het eerste gevaar van de gastheren onschadelijk maken. Daarna kregen ze zelfs een mogelijkheid: Troy Parrott gaf de bal mee aan Ruben van Bommel, en hoopte ‘m in kansrijke situatie terug te krijgen. De vleugelaanvaller schot echter over, tot woede van de Ier.

AZ pakte steeds meer de controle. Ibrahim Sadiq kreeg een kans maar doelman Etienne Vaessen kon redding brengen. De ploegen ging na de teleurstellende eerste 45 minuten zonder goals rusten, iets waar de Groningers nog content mee leken. Aan het begin van het tweede bedrijf ontstonden er wat meer mogelijkheden. Van Bommel en Sven Mijnans miste echter voor AZ, terwijl de inzet van Romano Postema werd gekeerd door Rome-Jayden Owusu-Oduro. Daarna had de doelman nog een fraaie redding. Na een uitgespeeld aanval leek Johan Hove ruimte te hebben om gevaarlijk te worden, maar de sluitpost snelde van zijn lijn af en wist uitstekend te blokken.

Iets meer kansen in tweede helft

Halverwege de tweede helft had Maarten Martens genoeg gezien van zijn vleugelaanvallers: Van Bommel en Sadiq moesten plaatsmaken voor Jayden Addai en Myron van Brederode. Richting het eind bleef het echte spektakel toch weer uit. AZ had iets meer de controle, maar wist zelf ook weinig te creëren. Jordy Clasie probeerde het nog van afstand maar schot ruim over. Invaller Mexx Meerdink kreeg in de blessuretijd nog een kopkans, maar met een showduik wist Vaessen hem comfortabel uit het doel te houden. Peer Koopmeiners schoot nog een vrije trap naast.

Zo eindigde het duel dan toch zonder treffers, en werd de verwachting niet ingelost. Beide ploegen lijden hun eerste puntenverlies, maar blijven tegelijkertijd ook ongeslagen na drie duels.

Viel je dit heel zwaar tegen?

  • Zo echt wel
  • Mwah, valt mee
44+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie