Ongeslagen Utrecht zet ambities kracht bij met winst op Twente

FC Utrecht moet volgens trainer Ron Jans meedoen om een plek in de top zes. In dat kader was de ontmoeting met FC Twente zondagmiddag een belangrijke krachtmeting. De 2-1 overwinning op de concurrent in de subtop zal tot tevredenheid stemmen.

Verslag FC Utrecht – FC Twente vanuit de Galgenwaard

Het was voor FC Utrecht de eerste wedstrijd van het seizoen met publiek na de straf vanwege de rellen eind vorig seizoen, toen de play-off-finale tegen Go Ahead verloren ging. In een zonovergoten Galgenwaard liet de ploeg van Ron Jans zich vooruit schreeuwen door de supporters. Buitenspelers Ole Romeny en Paxton Aaronson gingen vanaf het begin op avontuur, maar in eerste instantie zonder succes.

FC Twente, dat een vol uitvak mee had genomen, kwam er ook een paar keer uit. De derde gevaarlijke situatie resulteerde in een doelpunt. Na elf minuten bracht Mitchell van Bergen de bal in vanaf links. Sem Steijn nam hem in ontvangst en legde klaar voor Sam Lammers, die hard raak schoot: 1-0.

Snelle reactie

De reactie van FC Utrecht liet niet lang op zich wachten. Slechts 3 minuten, om precies te zijn. Na een afgemeten voorzet van Souffian El Karouani kon Jens Toornstra vrij inkoppen via de onderkant van de lat: 1-1. Twee doelpunten binnen het eerste kwartier, maar daarna hield het spektakel helaas niet aan. Na de bliksemstart volgde een lange periode zonder grote kansen. Vlak voor rust deed FC Twente nog wat pogingen, zonder succes.

Uitgesteld juichen

De tweede helft begon weer spectaculair. Een schot van Aaronson werd gepakt door Lars Unnerstall, maar de rebound viel voor de voeten van Can Bozdoğan. De middenvelder van Utrecht schoot raak en vierde feest, maar zijn juichen werd onderbroken. Scheidsrechter Dennis Higler keurde de goal af, omdat de doelpuntenmaker hands zou hebben gemaakt. Tijdens een lange VAR-check werd dat besluit teruggedraaid; de 2-1 van Utrecht telde toch. De supporters en spelers van Utrecht juichten nog uitbundiger dan de eerste keer.

Waar Utrecht de eerdere achterstand omboog, slaagde FC Twente daar niet in. De ploeg van trainer Joseph Oosting kon in de laatste fase geen grote mogelijkheden meer creëren. In het slot van de reguliere speeltijd was Bas Kuipers toch ineens dichtbij, maar de ingevallen linksback gleed een voorzet van Bart van Rooij naast het doel. Ook in de elf minuten extra speeltijd, vanwege de lange VAR-check, kwam Twente niet tot scoren, waardoor de drie punten naar het nog ongeslagen FC Utrecht gingen.