Onrustig NEC neemt afscheid van hatelijke nul

NEC is zaterdagavond verlost van de hatelijke nul. De Nijmeegse formatie rekende in de eigen Goffert af met RKC Waalwijk (3-0), dat daardoor nog altijd puntloos is.

Treffer Mattsson zorgt voor opluchting

NEC verloor de eerste wedstrijden van Excelsior en Heracles Almelo, waar RKC onderuit ging tegen sc Heerenveen en AZ. Vooral in Nijmegen zorgde dat voor onrust. Na de wedstrijd in Almelo werd de spelersbus opgewacht door ontevreden supporters en deze week werden er zelfs verhuisdozen geplaatst als signaal naar onder meer trainer Rogier Meijer.

Voor eigen publiek begon NEC met veel drive aan deze wedstrijd. Magnus Mattsson noteerde al vroeg in de wedstrijd een eerste kans, maar in de 23ste minuut was het dan ook echt raak. Na goed voorbereidend werk van Calvin Verdonk werkte de aanvaller in twee instanties doeltreffend af: 1-0.

RKC vergeet toe te slaan

NEC ging met een voorsprong de kleedkamer in, maar gerust zullen de fans halverwege niet zijn geweest. RKC noteerde een aantal uitstekende mogelijkheden. Zo wist Jasper Cillessen ternauwernood te voorkomen dat Michiel Kramer de 1-1 binnen kon tikken en ontsnapte diezelfde doelman na mistasten bij een vrije trap.

In de tweede helft had NEC nogmaals mazzel. David Min liet Cillessen kansloos met een fraaie kopbal, maar had de pech dat zijn inzet de lat teisterde. In plaats daarvan liep NEC in de slotfase zelfs nog uit naar 2 en 3-0. Met Bas Dost als invaller binnen de lijnen zorgden Mattsson en Rober González voor een ruime marge.

Scoreverloop: 1-0 (23′) M. Mattsson, 2-0 (90′) M. Mattsson, 3-0 (90′) R. González