‘Ontdekker’ Gernot Trauner nu architect Brabantse wederopstanding

Foto: ‘Ontdekker’ Gernot Trauner nu architect Brabantse wederopstanding

Voetballen is om te winnen, om prijzen te pakken. Die gedachte zal bij Keuken Kampioen Divisieclub FC Den Bosch in de voorbije seizoenen wel door het hoofd gespeeld hebben, maar in de werkelijkheid kwam daar niets van terecht. Deze voetbaljaargang moet het allemaal helemaal anders, met een oud-Feyenoorder aan het voetbaltechnische roer. De competitiestart is alvast veelbelovend.

Inside: Bernard Schuiteman zet als technisch directeur FC Den Bosch weer op juiste spoor

Brabant en betaald voetbal, de concurrentie tussen de clubs is in die provincie moordend. NAC, Willem II, TOP Oss, FC Eindhoven, (Jong) PSV, NAC en dus FC Den Bosch vissen doorgaans veel in dezelfde vijver qua beschikbaar spelersarsenaal. Best verrassend was dat de clubleiding afgelopen zomer besloot om Bernard Schuiteman (50) aan te stellen als nieuwe technische baas.

Verrassend omdat deze voormalig verdediger de voorbije jaren meer in de luwte werkte. Maar: dat deed hij wel voor onder meer Feyenoord als scout. Schuiteman stond er tijdens zijn tijd in Rotterdam vooral om bekend dat hij over een goed netwerk beschikte en ook een nauwgezet oog had voor potentiële versterkingen.

Gernot Trauner

Gernot Trauner, als hij niet geblesseerd is doorgaans een vaste waarde in de verdediging van Feyenoord, kwam uit de koker – of door het slimme oog – van Schuiteman naar de havenstad. En groeide daar zelfs uit tot aanvoerder, de man die de bijnaam ‘de apotheker’ heeft gekregen in Rotterdam.

Bernard Schuiteman, vijftiger inmiddels, werkte naast zijn tijd bij Feyenoord ook nog voor het Japanse Urawa Reds, waar de Kuip-club een soort van samenwerkingsverband heeft. Maar nu is hij dus de grote technische baas bij FC Den Bosch, dat de voorbije seizoenen heel slecht presteerde en in de onderkant van de KKD eindigde.

Nieuwe trainer Den Bosch

Als nieuwe trainer werd David Nascimento aangetrokken. De keuze voor de voormalig verdediger, in het verleden als speler actief voor onder meer RKC, Roda JC en FC Utrecht, was best verrassend. Maar bleek tot op heden meer dan een schot in de roos. De Bossche club, waar in het verleden Ruud van Nistelrooij nog aan een imposante profloopbaan begon en Jan van Grinsven jarenlang een betrouwbare doelman was, laat dit seizoen na zes wedstrijden fris en boeiend voetbal zien aan de toch niet altijd verwende supporters.

Tegen Jong Ajax en Jong AZ werd er knap gewonnen en tussendoor volgde nog een kleine nederlaag bij provinciaal concurrent FC Eindhoven, waarna MVV in Brabant de eerste twee puntjes van de Nascimento-formatie wist af te snoepen middels een gelijkspel (1-1). Op de tribunes maalde daar echter bijna niemand om, omdat er voelbaar iets aan het gebeuren is rondom de club die ooit een bekerfinale nipt van Feyenoord verloor in De Kuip.

Broer Ryan Gravenberch

Eén van de smaakmakers op dit moment is de bij de amateurs van GVVV uit Veenendaal weggehaalde Byron Burgering. Deze 23-jarige aanvaller laat zo nu en dan zien zeker een versterking te zijn voor de Bosschenaren. Daarnaast staat in de punt van de frontlinie Danzell Gravenberch, met zijn postuur een echt aanspeelpunt dat kan scoren en anderen beter kan laten voetballen. Ook dit lijkt alweer een slimme vondst geweest van td Schuiteman.

Danny Verbeek maakt als ervaren rot met zijn 34 jaar ook nog altijd deel uit van de selectie. Een goede mix van jong (gretig) en oud (overzicht en rust behouden): met die gedachte in zijn achterhoofd heeft de nog niet zolang aangestelde technische baas klaarblijkelijk voor de juiste balans in de selectie gezorgd.

FC Den Bosch spreekt vooralsnog in ieder geval weer een aardig woordje mee, staat mee bovenaan in de KKD, in plaats van het zwarte schaap te zijn waar weinig tot niks mogelijk is. Bernard Schuiteman houdt op de achtergrond de touwtjes in handen, probeert de lange(re) termijn te bewaken. Al zal hij een snel succes(je) van zijn nieuwe werkgever naar alle waarschijnlijkheid niet afslaan.

Keert FC Den bosch terug in de Eredivisie?

  • Ja
  • Nee
130+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
106+
‘Ihattaren keert terug in de Eredivisie’
23:29
138+
Weghorst eerlijk over baalmoment na keuze Farioli
23:12
94+
Farioli laat zich kritisch uit: “Ver verwijderd van perfect”
22:55
13+
PSG sleept overwinning uit het vuur, Manchester City speelt gelijk
22:28
139+
Perez ziet grote uitblinker: “Ajax speelde écht goed”
22:27
304+
‘Oorlog tussen Van der Gijp en Gordon bereikt nieuw kookpunt’
22:12
83+
Zo verliep de terugkeer van Davy Klaassen bij Ajax
22:12
269+
‘Weghorst ging helemaal over de rooie’
22:10
67+
‘Ajax-debuut is voetbalterrorisme’
21:54
59+
Ajax heeft geen kind aan Fortuna Sittard
21:30
250+
Dit is de reden waarom PSV Perisic naar Eindhoven haalt
21:14
444+
Maurice Steijn heeft speciale boodschap voor Ajax-fans
21:13
61+
Bosz laat zich na Veerman-vraag niet gek maken
20:58
96+
‘Sutalo heeft vorig jaar zijn zusje laten spelen’
20:49
91+
‘Farioli-wonder bij Ajax’
20:47
9+
Sparta Praag te sterk voor RB Leipzig, gelijkspel bij Bologna
20:10
128+
Farioli verklaart afwezigheid van Brobbey
19:46
91+
Kippenvel bij rentree De Jong op trainingsveld
19:31
115+
PSV-schuldige aangewezen: “Dát kan hij moeilijker”
19:14
70+
“Klaassen heeft meer spelinzicht dan gemiddeld”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie