Ontketend Feyenoord laat geen spaan heel van Heerenveen

Foto: Ontketend Feyenoord laat geen spaan heel van Heerenveen

Feyenoord begon het seizoen nog wat kwakkelend met twee gelijke spelen, maar inmiddels zijn de Rotterdammers helemaal los. Na de 1-5 zege in Utrecht twee weken terug werd nu sc Heerenveen van het kastje naar de muur gespeeld, resulterend in een eclatante 6-1 zege.

Friezen komen bliksemstart niet meer te boven in De Kuip

Trainer Arne Slot besloot zaterdagmiddag ‘gewoon’ beroep te doen op Santiago Giménez, maar bij de Mexicaan lukte in de eerste helft weinig. Vermoedelijk een gevolg van zijn jetlag, nadat hij woensdag nog vanuit zijn geboorteland terugvloog naar Nederland. Feyenoord had Giménez tegen Heerenveen, dat naast Thom Haye (geschorst) ook Pawel Bochniewicz (blessure) miste, echter totaal niet nodig. Na twintig minuten spelen stond het al 3-0 (!) door goals van Luka Ivanusec, Mats Wieffer en Igor Paixão. Voor Ivanusec was het zijn eerste in De Kuip.

Simon Olsson, die eerder nog een kans miste, deed in minuut 25 wel wat terug, maar het bleek slechts een doekje voor het bloeden. Na de theepauze werden de mannen van Kees van Wonderen andermaal overal overlopen. Dankzij Giménez, die ondanks zijn matige spel dus toch weer een doelpuntje meepikte, en invallers Yankuba Minteh en Ondrej Lingr (zijn eerste voor Feyenoord) liep de score uiteindelijk op tot 6-1.

Op naar Celtic

Een heerlijke generale repetitie voor Feyenoord richting het Champions League-duel met Celtic, aanstaande woensdag. Wel zal dan spits Giménez ontbreken wegens een schorsing. Voor Heerenveen is het de komende dagen wonden likken.

Scoreverloop: 1-0 (12′) Luka Ivanusec, 2-0 (16′) Mats Wieffer, 3-0 (20′) Igor Paixão, 3-1 (25′) Simon Olsson, 4-1 (60′) Santiago Giménez, 5-1 (66′) Yankuba Minteh, 6-1 (72′) Ondrej Lingr.

Feyenoord gaat winnen van Celtic

  • Ja
  • Nee
188+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie