‘Ontslag Ten Hag vanwege Twente én Ajax’

Foto: ‘Ontslag Ten Hag vanwege Twente én Ajax’

Valt het resultaat van Manchester United tegen Tottenham Hotspur tegen, dan zou Erik ten Hag zomaar eens ontslagen kunnen worden bij Manchester United. Dat schrijft Wim Kieft in ieder geval in zijn column in De Telegraaf. De oud-spits wijst naar het gelijkspel tegen FC Twente én de Ajax-aankopen van de trainer.

Wordt Erik ten Hag deze zondag al ontslagen door Manchester United?

The Red Devils speelden in de Europa League met 1-1 gelijk tegen FC Twente, notabene de oude liefde van de coach: “Terecht waren er complimenten voor de prestatie van FC Twente bij Manchester United. Het verschil in individuele kwaliteit valt uit in het voordeel van de Engelsen, maar als team bleek FC Twente veel meer een eenheid. Daar kon zelfs de klasse van spelers als Bruno Fernandes, Marcus Rashford of Christian Eriksen niet tegenop. Erik ten Hag heeft het bij United altijd over het proces en je moet constateren dat hij nog een hele lang weg heeft af te leggen met zijn spelers.”

Volgens Kieft is het echter zéér de vraag of Ten Hag die tijd wel krijgt: “Of hij dat allemaal zelf gaat meemaken, moet je maar afwachten. In de Champions League een zeperd oplopen, valt nog te accepteren, maar in de Europa League… Terwijl je op dat podium je status nog enigszins kan waarmaken. Nu komt het gelijkspel bovenop een dramatische start in de Premier League. Dan zou je juist denken dat Ten Hag en zijn spelers de Europa League gebruiken om flink gas te geven en FC Twente op te rollen, zodat je met een goed gevoel Tottenham Hotspur kan ontvangen. Nu kan de boel zomaar weer ontploffen als het resultaat tegenvalt zondag.”

(Falende) Ajax-aankopen

Ten Hag heeft natuurlijk nogal veel ‘Ajax-aankopen’ gedaan, en zoiets kan ook tegen je gaan werken… “André Onana is een geweldige keeper op de lijn, maar tegelijkertijd iedere wedstrijd goed voor een fout. Hij is niet zo stabiel als Peter Schmeichel of Edwin van der Sar, voorgangers bij United. Die waren veel degelijker en permitteerden zich geen beslissende fouten. Noussair Mazraoui – Matthijs de Ligt bleef tegen FC Twente op de bank – speelde degelijk, valt nooit buiten de boot, maar het verschil maken zoals Kyle Walker bij City zie je hem niet snel doen. Lisandro Martínez kent Ten Hag ook van Ajax. De Argentijn kan aardig voetballen, maar vindt het nodig om iedere wedstrijd een tegenstander een doodschop te verkopen. Daarmee maskeert hij z’n verdedigende onvermogen in sommige situaties. Als scheidsrechters in Engeland dat doorkrijgen, moet je niet raar staan te kijken als hij regelmatig een rode kaart krijgt…”

Is het einde nabij?

  • Ja
  • Nee
223+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie