Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Ontsnapping Servië in blessuretijd dompelt Slovenen in rouw

Foto: Ontsnapping Servië in blessuretijd dompelt Slovenen in rouw

Servië heeft donderdagmiddag diep in de blessuretijd een cruciaal punt gepakt tegen Slovenië. De Serviërs hadden het lastig en kwamen op achterstand, in extremis sleepte de ploeg toch nog een gelijkspel uit het vuur.

Diep in extra tijd sleept Servië nog een punt uit het vuur tegen Slovenië

Na de 1-0 nederlaag tegen Engeland was er de nodige onrust in het Servische kamp. Dusan Tadic had zich behoorlijk negatief uitgelaten over de speelstijl die werd opgedragen door de bondscoach, daarnaast kon de oud-Ajacied het moeilijk bevatten dat hij niet in de basis stond. Tegen Slovenië stond hij echter wel aan de aftrap. Nemanja Gudelj, een andere voormalig Eredivisie-speler, moest er juist uit. Oud-Groninger Filip Kostic raakte geblesseerd en mist het restant van het toernooi. Bij Slovenië was er heel wat meer optimisme: het kleine landje zette een knap gelijkspel neer tegen Denemarken (1-1).

Slovenië begon ook tegen de Serviërs brutaal. Al snel kreeg Adam Cerin een kansje, maar de bal eindigde in de handen van Predrag Rajkovic. Jan Mlakar kreeg niet veel later een grotere mogelijkheid. Hij schiet van dichtbij in, maar Rajkovic kan dit keer met de voeten redden. Servië werd afgetroefd en leek niet met een plan te spelen. De goede aanvallende spelers konden maar moeilijk gevonden worden. Mlakar werd weer gevaarlijk, maar stond dit keer buitenspel.

Na een klein half uur werd Dusan Vlahovic eindelijk eens gevonden. De kopbal van de Juventus-spits eindigde echter in de handen van topkeeper Jan Oblak. Aan de andere kant was Timi Elnsik zeer gevaarlijk. De middenvelder haalde hard uit, zijn inzet belandde echter op de paal. Vlak voor rust hoopte Servië dan toch nog op voorsprong te komen. Een voorzet vanaf de rechterkant eindigde bij de tweede paal waar Aleksandar Mitrovic opdook. De spits kreeg de bal op doel, maar Oblak redde knap. Zo gingen de landen zonder doelpunten rusten. Slovenië kwam verrassend sterk voor de dag, al kregen beide landen hun kansen.

Ondanks de tussenstand was het duel zeer vermakelijk om te volgen. Weer waren er over en weer kansen te noteren. De Sloveense Jaka Bijlow liet zijn eigen doelman schrikken, nadat hij de bal slechts schampte in plaats van weg te schieten. Het leer zeilde maar net over de kruising. Benjamin Sesko, de talentvolle aanvaller van Slovenië, liet zich ook gelden. Met een mooi, gekruld schot maakte hij het Rajkovic erg lastig, maar de sluitpost redde goed.

Slovenen op voorsprong

In de 69ste minuut viel de 1-0 alsnog. Weer gaf Servië de nodige ruimte weg, waardoor de tegenstander kon opbouwen. Vanaf de linkerkant gaf Elsnik voor, Zan Karnicnik kwam goed voor zijn man en mikte raak van dichtbij.

Gelijkmaker in laatste seconde!

Zo scoorde Slovenië en gezien het spelbeeld was dit toch geen enorme verrassing. Servië wilde snel antwoorden, maar Mitrovic had pech door de lat te raken. Servië probeerde het nog wel, maar de echte overtuiging ontbrak. De Slovenen vierden het feestje al, maar dat werd diep in blessuretijd toch nog ruw verstoord. Ivan Ilic slingerde een hoekschop voor, waarna Luka Jovic binnenkopte: 1-1.

Voor Slovenië was het een zeer bittere pil, de knock-outfase was nagenoeg zeker met een overwinning. Nu moet het een resultaat halen tegen Engeland. Servië ontsnapt, terwijl de belangrijke wedstrijd tegen Denemarken nog wacht.

Scoreverloop: 1-0 (69′) Z.Karnicnik, 1-1 (90+5′) L.Jovic

Terechte uitslag?

  • Vind ik wel
  • Dat niet
27+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:35
21+
‘Totale verbazing over aanstelling Priske bij Feyenoord’
17:21
31+
Verrassingen in opstelling Italië tegen Zwitserland
17:07
44+
Dest maakt in video aan PSV-fans toekomstbeslissing bekend
17:00
151+
PSV wil ‘EK-schlemiel’ voor jaren vastleggen
16:55
43+
Dit zijn de opstellingen van Zwitserland en Italië
16:17
1972+
Roemeense pers haalt hard uit naar ‘Nederland’
15:47
242+
‘Ajacied wil vertrekken, en snel ook’
15:32
10657+
‘Kevin De Bruyne maakt transfer van 100 miljoen’
15:17
88+
“Een stunt van Roemenië tegen Oranje is écht mogelijk”
14:48
114+
“Uiteindelijk betaalt Joey Veerman daar dan de prijs voor”
14:33
37+
Sambo: ‘Yorbe verdient echt respect, maar ik wilde niet wat hij deed’
14:17
24+
ESPN legt commentator exclusief vast
14:00
2215+
Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Roemenië: Koeman valt toch weer terug
13:52
39+
Nieuwe club Bart Vriends bekend: prachtig avontuur
13:48
530+
Memphis Depay ruilt haarband in voor compleet nieuw kapsel
13:35
92+
‘Veel gesprekken met Ajax gehad, maar het is niet gelukt’
13:20
203+
Derksen hekelt ‘onprofessionele’ Koeman: “Dit kan je niet maken”
13:03
136+
Ramaj onthult zijn eerste indruk van Ajax-trainer Farioli
12:48
149+
Noa Vahle onder de indruk na persco Oranje: ‘Bewonderenswaardig’
12:33
125+
Chivu waarschuwt Oranje voor ‘de grote sterspeler van Roemenië’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie