Onverwacht Ajax-drietal leidt de dans tijdens Europees feestje

Foto: Onverwacht Ajax-drietal leidt de dans tijdens Europees feestje

Vijf dagen na de slechtste prestatie van Ajax onder Francesco Farioli heeft zijn ploeg zichzelf bewezen op Europees niveau. Besiktas werd in de Johan Cruijff Arena met ruime cijfers verslagen. Drie spelers die dit seizoen uitblonken door wisselvalligheid lieten zich van hun beste kant zien op het moment dat het moest.

Analyse van Ajax – Besiktas, Europa League

Kian Fitz-Jim wilde de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles waarschijnlijk het liefst vergeten, maar in plaats daarvan heeft hij ervan geleerd. De 21-jarige middenvelder groeide de laatste weken juist in zijn rol onder Farioli, maar zoals veel talenten zal hij niet elke wedstrijd op de top van zijn kunnen spelen. Die jeugdige grilligheid kan natuurlijk ook de goede kant uitslaan, en dat liet hij zien tegen Besiktas. Fitz-Jim wierp zich op als spelverdeler en zorgde meerdere keren voor een versnelling in het aanvalsspel van Ajax. Na vijftien minuten creeërde hij bijvoorbeeld een kans voor Mika Godts, door de bal op een doordachte manier naar de andere kant te verleggen. Weer een kwartier later stond de middenvelder zelf op de juiste plek om de 1-0 binnen te werken.

Ook bij de 2-0 was Fitz-Jim betrokken. Nadat Kenneth Taylor de bal veroverde, sprintte Fitz-Jim naar voren. Hij gaf de bal mee aan Bertrand Traoré, die de vrijstaande Godts bereikte. Die laatste twee blonken dit seizoen uit in wisselvalligheid op de flanken, maar waren in dit Europese duel juist een aantal keer vlijmscherp. Godts blonk dit seizoen nog niet uit in schoten met hoge precisie en rustige afwerking, maar na de pass van Traoré scoorde hij met een gecontroleerd schot in de lange hoek. Het betekent na zijn doelpunt tegen Jagiellonia zijn tweede doelpunt van het seizoen.

Criticasters de mond gesnoerd

De goede assist van Traoré bij de 2-0 gaf ook hem blijkbaar een flinke portie zelfvertrouwen, want meteen daarna liet de rechtsbuiten zich weer dreigend zien. Besiktas had de tegentreffer nog maar amper verwerkt of Traoré ging alweer op avontuur. Hij sneed naar binnen en ging voor een doelpunt, maar een snoeihard schot weerkaatste tegen de paal. Geen doelpunt voor hem, maar wel een goede reactie na een eerste helft die hem op veel kritiek kwam te staan.

De avond werd voor Godts nog een stukje mooier, want de Belg scoorde zo’n twintig minuten voor tijd ook de 4-0. Dit keer met een makkelijker schot in een vrijwel open doel nadat hij in de zestien werd aangespeeld door invaller Christian Rasmussen. Na het verrichte werk verliet Godts, net als Fitz-Jim, voor het einde van de wedstrijd onder luid applaus het veld. Een bedankje van het publiek voor een succesvolle Europese avond en er staan wanneer het moet.

Gaat Godts een echte goalgetter worden?

  • Ja, hij laat het nu zien.
  • Nee, hij mist te veel kansen.
61+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:48
5+
Mulder tipt Koeman bij Oranje: “Doet het hartstikke goed”
23:27
45+
Smaakmaker Fitz-Jim eerlijk: “Het zou niet moeten”
23:09
79+
Henderson ziet Ajax grote stap maken
23:05
0+
Voorspelling Bayern München – Bayer Leverkusen: puntendeling in topper
23:05
0+
Voorbeschouwing Bayern München – Bayer Leverkusen: absolute topper in Bundesliga
23:02
61+
Onverwacht Ajax-drietal leidt de dans tijdens Europees feestje
22:52
40+
Godts en Fitz-Jim bezorgen Ajax overtuigende zege op Besiktas
22:22
53+
Sneijder enthousiast: “In balbezit is hij top”
22:08
37+
De Boer kritisch: “Hij kwam geen pepernoot voorbij”
21:48
105+
‘Ajax-flop moet snel uit de basis’
21:23
42+
Pasveer steekt loftrompet over Ajax
21:08
23+
Farioli verklaart basisplaats voor Baas
21:01
26+
“Weghorst is een fenomeen, maar in de eindfase”
20:45
46+
Mogelijke Ten Hag-opvolger staat klaar: “Zeg altijd ja”
20:24
45+
Gaaei blijft kans maken op rechtsbuitenpositie Ajax
20:15
46+
Oud-Ajax-spelers over Johan Cruijff en zijn invloed: Zonder Cruijff geen Messi?
20:03
59+
Farioli geeft met Ajax-opstelling helder signaal af
19:46
150+
Groeiende zorgen: “Ajax leeft boven zijn stand”
19:29
30+
Ten Hag baalt van Manchester United-probleem
19:13
63+
Farioli met Ajax op de goede weg: “Volop in proces”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie