Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Ooijer laakt keiharde Koeman-actie: “Hou ik niet van”

Foto: Ooijer laakt keiharde Koeman-actie: “Hou ik niet van”

André Ooijer heeft na de nederlaag van Nederland tegen Oostenrijk (2-3) snel contact gezocht met Joey Veerman. De middenvelder beleefde een rampzalige avond en werd al na een half uur gewisseld. De oud-international was niet helemaal te spreken over de ingreep van Ronald Koeman.

André Ooijer is geen fan van de vroege wissel van Joey Veerman tegen Oostenrijk

Veerman was zichtbaar aangeslagen op de reservebank. Ooijer werkte met hem samen bij PSV en wilde hem een hart onder de riem te steken. “Ik heb Joey wel even een appje gestuurd: hou je taai en kom op.”, aldus de voormalig verdediger bij Radio 538. Hij kreeg een reactie van de Oranje-international. “Dat het wel eventjes aankomt en dat hij gewoon door moet.”

‘Niet huilen in een hoekje’

“Je kan gaan lopen huilen in een hoekje, maar daar win je ook niks mee”, weet Ooijer. “Dus het is gewoon weer trainen, opstaan en weer doorgaan.” Ooijer is geen voorstander van deze move van bondscoach Ronald Koeman, die al na een ruim half uur ingreep. “Dat je na dertig minuten gewisseld wordt… Ik hou er persoonlijk niet van. Maar oké, dat gebeurt, die keuze wordt gemaakt. Koeman denkt daar zelf ook over na. Maar je beseft zelf ook wel dat je van de 25 ballen er vijftien ingeleverd hebt.”

Veerman lijkt bij Oranje pas op de plaats te moeten maken wat betreft mogelijke speelminuten. Nederland treft in de achtste finales Roemenië. Dat duel wordt om 18.00 uur gespeeld in München.

Onhandige actie van Koeman?

  • Ja, moet hij niet doen
  • Nee, goed ingegrepen
1165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie