Ook Belgische amateurvoetbal stilgelegd

Foto: Ook Belgische amateurvoetbal stilgelegd

Het hing in de lucht en is nu ook waarheid geworden: het amateurvoetbal in België wordt opnieuw stopgezet. Dat melden verschillende bronnen. 

Gisteren werd al duidelijk dat Voetbal Vlaanderen en het Waalse ACFF er sterk aan dachten om het amateurvoetbal opnieuw tijdelijk stop te zetten bij onze zuiderburen. Vandaag is de knoop ook officieel doorgehakt. Dat weten onder meer Sporza en Het Nieuwsblad. Concreet gaat het om de eerste twee speeldagen na de winterbreak. Het amateurvoetbal zou op 15 januari hernemen, maar dat zou tot 28 januari zonder publiek moeten gebeuren na nieuwe maatregelen van het Overlegcomité. Daarop hebben Voetbal Vlaanderen en ACFF besloten om tijdelijk de pauzeknop in te duwen van het amateurvoetbal. 

“Alle officiële wedstrijden tot en met maandag 17 januari worden uitgesteld. Indien er geen versoepelingen komen inzake het bijwonen van wedstrijden door toeschouwers op het Overlegcomité medio januari, dan zal dit uitstel van alle officiële wedstrijden van deze categorieën automatisch verlengd worden tot en met 28 januari”, citeert Sporza Voetbal Vlaanderen. 

Inhaaldata al bekend

De data waarop de twee uitgestelde voetbalweekends zullen ingehaald worden zijn al bekend, melden dezelfde media. De wedstrijden van 16 januari verschuiven naar 27 januari. De speeldag van 23 januari zou dan weer op 17 april gelegd worden, als er dan nog steeds geen toeschouwers toegelaten zijn tenminste. De tijdelijke stopzetting valt grotendeels samen met de winterstop voor het amateurvoetbal. Toch is het opnieuw een organisatorische nachtmerrie die veel inspanningen – ook financiële – zal vergen. Nu is het bang afwachten tot begin januari, wanneer er een nieuw Overlegcomité gepland staat.

Logisch?

  • Ja, zeker
  • Vind ik niet
22+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie