Ook Tyrell Malacia komt voorbij bij Nederlandse topclub

Foto: Ook Tyrell Malacia komt voorbij bij Nederlandse topclub

PSV schaakt op meerdere borden op de transfermarkt. De Eindhovenaren zijn hard op zoek naar verdedigers, op meerdere posities. Een rechtsback, een linksback, een centrumverdediger; er worden nogal wat opties afgetast. Maar Tyrell Malacia kan de regerend landskampioen van de Eredivisie níét uit de brand helpen, die conclusie heeft men getrokken in het Philips Stadion.

PSV besluit optie-Tyrell Malacia te laten varen

De transfermarkt wordt momenteel flink afgetast door PSV en ook de naam ‘Tyrell Malacia’ kwam op enig moment langs in de lichtstad van Nederland. De linksback van Manchester United leek misschien een optie te kunnen worden, ware het niet dat vrij snel duidelijk werd dat de oud-Feyenoorder nog wel eventjes nodig heeft om fit te worden. Daarom besloot men in Eindhoven om deze optie te laten varen, om níét concreet te worden én om door te schakelen naar andere mogelijke versterkingen.

De situatie van de negenvoudig international van het Nederlands elftal op Old Trafford is dan ook betrekkelijk ‘gek’ te noemen. In juli 2022 transfereerde Malacia van De Kuip van Feyenoord naar Manchester voor maar liefst vijftien miljoen euro, en in zijn eerste seizoen in de Premier League maakte hij een respectabel aantal minuten (hij kwam 22 keer in actie, maar speelde in totaal, Europa League en nationale bekertoernooien meegerekend, liefst 39 wedstrijden). ‘Along the way‘ kreeg hij echter last van zijn kniegewricht, dat verslechterde en verslechterde.

Op 15 juli 2023 keerde de oud-Feyenoorder terug van een interlandperiode en werd er besloten dat een operatie onontkoombaar was. Malacia ging onder het mes en begon aan een revalidatieperiode, maar die verliep niet volgens plan. Er waren namelijk kleine stukjes kraakbeen rond de meniscus achtergebleven, die in december middels een corrigerende ingreep verwijderd werden. The Red Devils communiceerden dat hij er naar verwachting ‘aan het begin van volgend jaar (in 2024 dus, red.) weer bij zou zijn’, maar die deadline werd niet gehaald.

Malacia staat op trainingsveld

Inmiddels traint de verdediger wél weer mee op Carrington, maar zijn laatste officiële wedstrijd dateert van mei 2023. In de Premier League-openingswedstrijd van United koos coach Erik ten Hag voor Noussair Mazraoui (rechts) en Diogo Dalot (links) op de backposities en hij beschikt ook nog over Luke Shaw. Voor Malacia heeft het echter geen zin om zich op een basisplek te focussen, het is voor hem vooral zaak om volledig fit te worden. PSV gaat in ieder geval op zoek naar een andere oplossing.

Goede optie?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
262+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie