‘Op staande voet ontslag voor ‘Ajax-gek”

Foto: ‘Op staande voet ontslag voor ‘Ajax-gek”

Hesterine de Reus, de trainer van de Ajax Vrouwen, heeft de nodige stof doen opwaaien met haar uitspraken voorafgaande aan de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle. De Reus vertelde tegenover ESPN niet wakker te liggen van de uitschakeling in de voorronde van de Champions League.

Ajax-trainer De Reus wekt verbazing met uitspraken over Champions League-uitschakeling

ESPN-verslaggever Sanne van Dongen vroeg De Reus of het zuur was dat Ajax al in de voorronde van de Champions League is uitgeschakeld. “Niet zo heel erg zuur”, reageerde de Ajax-trainer. Het is altijd vervelend om te verliezen, want je gaat een wedstrijd niet in om die te verliezen. Maar de realiteit is ook dat we de competitie belangrijk vinden. Dan is het een enorme extra belasting om dubbele wedstrijden te spelen. Dat heeft Ajax vorig seizoen ervaren. Heel stiekem vind ik het persoonlijk wel fijn dat we zelf controle hebben over de weekbelasting.”

Van Dongen vindt het echter opmerkelijk dat Ajax ervoor kiest om ‘te bouwen’, maar De Reus kijkt er toch anders naar. “Ajax heeft zichzelf op de kaart gezet en dat heeft fans getriggerd. Dit seizoen focussen we ons op de competitie en op het opnieuw bouwen. Ik denk dat we een heel mooie spelersgroep hebben en in de competitie iedere week mooie dingen kunnen laten zien. Ik hoop elke zaterdag of zondag geweldig voetbal te zien met fantastische acties waarvoor de fans naar De Toekomst komen.”

Op staande voet ontslag voor Ajax-trainer De Reus

De woorden van De Reus leiden echter tot een stortvloed aan kritiek op het sociale medium X, waar geroepen wordt om ontslag op staande voet. Een greep uit de reacties.

Moet Ajax afscheid nemen van De Reus?

  • Ja, hoort niet bij Ajax
  • Nee, gewoon de kans geven
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie