Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Open Oranje-sollicitatie van man in bloedvorm

Foto: Open Oranje-sollicitatie van man in bloedvorm

Het WK in Qatar komt steeds dichterbij, het speculeren over wie bij de Oranje-selectie zit en wie niet is reeds in volle gang. De laatste weken solliciteert middenvelder Teun Koopmeiners zeker naar een plekje; zowel met zijn mond, als met zijn voeten.

Dit seizoen staat Koopmeiners namens Atalanta namelijk al op vier goals in zes Serie A-wedstrijden. “Soms weet ik zelf ook niet wat er gebeurt, maar het zit mee de laatste weken. Vorig jaar speelde ik al meer naar voren, soms ook op 10 en hangend vanaf rechts. De trainer wil dat ik meega in het aanvallen. Om rond de zestien te kunnen schieten, maar ook daarbinnen. Als je de spelhervattingen meeneemt, maak je wel kans om te scoren”, reageert de oud-AZ’er op Ziggo Sports.

Atalanta staat samen met AC Milan en Napoli aan kop in Italië. “Soms valt alles net op z’n plek en dan begin je fijn en goed. Zondag was heel zuur. We verspeelden eigenlijk onnodig punten tegen Cremonese. De concurrentie haalde aan het einde van de wedstrijden wel de punten binnen. Maar verder zijn we goed begonnen.”

Basisplaats op WK het doel

Koopmeiners knokt voor een plekje op de Oranje-as, aan de zijde van Frenkie de Jong. “Ik denk dat ik daar heel goed tot mijn recht kan komen. Als ik mijn vorm van Atalanta kan doortrekken bij Oranje, ben ik een goede optie. Er is veel concurrentie, dat zag je in de afgelopen interlandperiode wel. Maar dat ik naar het WK wil en niks anders heb gepland in november lijkt me duidelijk.”

“Ik heb wel een duidelijk gesprek gehad met de bondscoach en hij ziet me echt als controlerende middenvelder. Ik ga bij hem niet op 10 spelen. Het is belangrijk om naast de goals ook te kijken naar hoe ik in het spel betrokken word. Het kan stukken beter bij Oranje, maar ik wil basisspeler zijn op het WK. Dat vind ik een realistische doelstelling.”

Tot slot wordt gevraagd naar verbeterpunten voor het huidige Nederlands elftal. “De opmerking die ik na de laatste interlandperiode naar mezelf heb gemaakt, is dat wanneer ik speel ik ook meer mijn eigen stempel moet drukken. Soms is dat heel makkelijk met spelers als Frenkie naast je, maar soms is het ook moeilijker omdat iemand als hij het spel ook erg naar zich toe trekt. Volgende week en richting het WK neem ik dat zeker mee.”

TIP: Ruim een verdrievoudiging van je inleg als Atalanta ook wint bij AS Roma!

Koopmeiners is basisspeler op het WK

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
50+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie