Opstellingen Internazionale en AC Milan: Dumfries in de basis, De Vrij op de bank

Foto: Opstellingen Internazionale en AC Milan: Dumfries in de basis, De Vrij op de bank

Internazionale en AC Milan maken dinsdagavond uit welke club de eerste finalist van het huidige Champions League-seizoen is. De thuisploeg verdedigt een 2-0 voorsprong dankzij een uitstekend optreden in het heenduel.

Basiselftal Internazionale en AC Milan

Bij Internazionale begint Denzel Dumfries in de basis. De Nederlander mag als rechtervleugelverdediger aan de zijkant voor gevaar zorgen, terwijl zijn landgenoot Stefan de Vrij op de reservebank moet plaatsnemen. André Onana, die zijn club dit seizoen al veelvuldig op de been hield, begint wederom onder de lat.

Aan de andere kant van het veld moet AC Milan alles in het werk stellen om de pijnlijke nederlaag van een week geleden weg te poetsen. Waar de bezoekers in de heenwedstrijd nog niet konden beschikken over de geblesseerde Rafael Leão, is de Portugees dinsdag fit genoeg om als basisspeler zijn rol te vervullen.

Historie tussen beide clubs

Beide clubs stonden in de historie van de Champions League vijfmaal eerder tegenover elkaar. In het seizoen 2002/2003 moesten AC Milan en Internazionale ook in een onderlinge ontmoeting in de halve finale met elkaar uitmaken wie zich plaatste voor de eindstrijd. Met twee gelijke spelen (0-0 en 1-1) ging AC Milan destijds door naar de finale en won het zelfs de beker.

Gedurende het voetbaljaar 2004/2005 troffen ze elkaar in de kwartfinale. Opnieuw was het AC Milan dat de volgende ronde bereikte. Tijdens de thuiswedstrijd zette het een 2-0 zege neer, terwijl het in de terugwedstrijd met 0-3 won. Afgelopen week vond de vijfde ontmoeting tussen beide clubs plaats en won Internazionale.

Welke club bereikt de finale van de Champions League?

  • AC Milan
  • Internazionale
8+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie