Opstellingen Super Cup: Mbappé maakt Real-debuut, De Roon aanvoerder Atalanta

Foto: Opstellingen Super Cup: Mbappé maakt Real-debuut, De Roon aanvoerder Atalanta

Kylian Mbappé gaat woensdagavond in zijn eerste officiële wedstrijd van Real Madrid meteen voor een prijs. De Franse superster staat in de basis tegen Atalanta Bergamo.

Real Madrid treedt in strijd om Super Cup aan met Kylian Mbappé

Alle ogen zijn in Polen gericht op Mbappé, de vedette die Paris Saint-Germain deze zomer verliet voor Real. Door het EK sloot de aanvaller later aan bij zijn nieuwe club en miste een groot deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste minuten die Mbappé maakt in het maagdelijke wit zijn direct vanaf de aftrap van een officieel duel. De Fransman vormt een gevreesde voorhoede met Vinícius Júnior en Rodrygo, ondersteund door Jude Bellingham.

Ondanks de komst van Mbappé beleeft De Koninklijke een rustige transferzomer, het zag regisseur Toni Kroos wel een punt achter zijn loopbaan zetten.

Atalanta won afgelopen seizoen met de Europa League voor het eerst een Europese prijs in de clubhistorie. Logischerwijs wordt het woensdagavond dan ook de eerste kans op de Super Cup. La Dea zit in zijn maag met Teun Koopmeiners, die niet is afgereisd naar Warschau. De Oranje-international weigert te spelen en te trainen voor zijn club, en wil met zijn staking een transfer naar Juventus afdwingen. De Italiaanse clubs zijn al lang met elkaar in onderhandeling, de verwachting is dat ze er uit gaan komen. Met Hans Hateboer zag het al een Nederlander vertrekken: de rechtsback vervolgt zijn carrière bij het Franse Stade Rennes.

Marten de Roon is er wel bij en zelfs als aanvoerder. De middenvelder miste nog door een blessure de Europa League-finale én het EK met Oranje maar is nu helemaal terug. Mitchel Bakker begint vanaf de bank.

Wie wint de Super Cup?

  • Real Madrid
  • Atalanta Bergamo
35+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie