‘Opvallend slachtoffer bij Feyenoord-transfer Bazoer’

Foto: ‘Opvallend slachtoffer bij Feyenoord-transfer Bazoer’

Feyenoord wil in januari nog minstens één versterking binnenhalen, de prioriteit lijkt momenteel te liggen bij Riechedly Bazoer van Vitesse. Uit een analyse maakt ESPN vandaag op dat hij een ‘aantrekkelijke, maar risicovolle optie’ is.

De betaalzender ziet een wederopstanding van Bazoer in Arnhem dit seizoen. “Trainer Thomas Letsch creëerde een speciale positie van waaruit hij het meeste uit de kwaliteiten van zijn sterspeler kon halen: als middelste, vrije ‘libero’ in een 5-3-2-formatie kreeg Bazoer de regie van de Arnhemse spelopbouw in handen. Desondanks kon hij ‘veilig’ zijn risico’s blijven nemen doordat hij geflankeerd stond door twee solide centrumverdedigers, met Danilho Doekhi en Jakob Rasmussen.” Dit terwijl Arne Slot bij Feyenoord in een compleet ander systeem speelt, en die zeker niet om zal gaan gooien.

“Als we kijken naar de data van Bazoer, zien we dat hij een speler is met pieken en dalen. Zo is hij als dribbelaar in zijn vrije rol in de Arnhemse defensie ijzersterk. Alleen Jurriën Timber scoort hoger qua efficiëntie als dribbelaar. Als je als huidige centrumverdediger in de Eredivisie ‘alleen Timber’ voor je moet dulden, weet je dat iets goed doet”, stelt ESPN verder. “Als passer kan Bazoer vanuit de achterste linie eveneens dominant zijn, maar toont hij ook wat kwetsbaarheden. Vandaar dat hij in data als overall-passer een stuk lager scoort qua efficiëntie dan Feyenoords huidige rechtsbenige centrumverdediger Gernot Trauner.” Dat komt vooral doordat de korte passes van Bazoer relatief slecht scoren, in tegenstelling tot zijn langere passes: die eindigen juist vaak op de stropdas bij zijn ‘target’.

‘Aursnes slachtoffer van komst Bazoer’

“Deze speelstijl van Bazoer, met sierlijke maar risicovolle dribbelacties en met imposante maar lastige lange passes, brengt ons bij zijn zorgwekkendste datapunt. Bazoer scoort qua balvastheid namelijk niet goed. Het contrast met een Trauner is in dit opzicht behoorlijk groot. Het lijkt dan ook logischer dat Bazoer vooral als middenvelder in beeld is bij Feyenoord. Vanuit dat oogpunt lijkt het aantrekken van de risicovolle Bazoer een aanlokkelijk idee. De Vitessenaar lijkt namelijk in elk geval een wat creatievere partner voor Orkun Kökcü op het Rotterdamse middenveld. Zo is de speelstijl van nieuweling Fredrik Aursnes net iets te conservatief om à la Bazoer een impact te maken met lange, kantwisselende passes. Aan de andere kant is veteraan Jens Toornstra weer niet de dribbelende pendelaar die Bazoer is.”

ESPN concludeert derhalve dat ‘Feyenoord wel een risico zou nemen bij het halen van Bazoer’. “Waar de pieken hoog zijn, zijn de dalen laag in het spel van de 25-jarige Utrechter. Het is echter wel een aanlokkelijk risico. Een middenveldsduo Bazoer-Kökcü kan het Rotterdamse spel van wat extra swingend karakter voorzien.”

Verdien 4.75 keer je inleg als Feyenoord-Vitesse in een gelijkspel eindigt!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Zou jij Aursnes ook slachtofferen voor Bazoer?

  • Ja
  • Nee
599+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:17
20+
‘Nog liever lege stoel dan Oranjezondag-gast’
22:35
239+
Stront aan de knikker bij Feyenoord? ‘Is al een paar weken’
21:54
28+
Fortuna bezorgt AZ absolute horrorweek
21:02
243+
‘Feyenoord-schande krijgt staartje’
20:31
231+
Weghorst doet bijzondere onthulling over Ajax-heldenrol
19:42
146+
‘Ontslag voor tenenkrommende ESPN-man’
19:05
396+
Weghorst heeft keiharde mededeling voor Ajax-fans
18:49
88+
Hwang na heldenrol: “Dat is het verschil”
18:37
83+
Uitgerekend Weghorst bezorgt Ajax in blessuretijd de zege
18:18
115+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
74+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
163+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
303+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
66+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
119+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
635+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
118+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
49+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
212+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
418+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie