Oranje BEDANKT, Blind in de BASIS | Twee Viertje met Aad #61

Foto: Oranje BEDANKT, Blind in de BASIS | Twee Viertje met Aad #61

We mogen het Nederlands elftal bedanken dat we het EK gaan halen, maar het wordt tijd dat we weer gaan genieten van Oranje. Volgens Aad de Mos kan dat nog wel even gaan duren, maar bondscoach Ronald Koeman heeft straks heel wat luxe-keuzes te maken. “Voor nu slepen we ons naar het einde van 2023, maar ik kan wel genieten van deze interlandperiode”, zegt De Mos in de nieuwste (en speciale Oranje-)aflevering van de SoccerNews-podcast Twee Viertje met Aad.

Twee Viertje met Aad (oranje-)aflevering 61: ideale Oranje-opstelling, Blind, Veerman, Schouten, Oranje-bedankers, Verbruggen-hype

Oranje, oranje, oranje en nog eens oranje

Deze 61e aflevering van Twee Viertje met Aad is helemaal oranje gekleurd. Dan begin je natuurlijk met een speciale Aads Oranje. De oud-trainer kruipt weer in de rol die hem gegoten zit: bondscoach. Aad doet zijn ideale Oranje-opstelling uit de doeken. Hij houdt deze keer wel rekening met de vele blessures. “Maar, ik zou nog wel graag een tactische ingreep zien voor de tweede helft tegen Ierland. Ik heb namelijk een fantastisch duo op het oog.”

Ook de Stalen Snor, Match of the Weekend, Raad van Aad én Vraag voor Aad zijn oranje getint. Zo reageert Aad op de staalscherpe stelling over de ‘bedankers’ van Oranje. Want waarom zeggen Jordy Clasie en Luuk de Jong zo makkelijk ‘nee’ tegen het Nederlands elftal? Aad weet daar wel antwoord op en dat heeft hij uiteraard ook op de Vraag voor Aad. Keeper Bart Verbruggen staat daarin centraal. Want riep Aad de laatste weken niet om Justin Bijlow onder de lat? Houdt hij nog steeds vast aan de Feyenoord-goalie of heeft hij een draai gemaakt?

Koeman luistert altijd naar Twee Viertje met Aad

Koeman en Aad zijn vier handen op één buik. De SoccerNews-analist had vorige week flinke kritiek op de Oranje-bondscoach en warempel bood hij gelijk excuses aan. Koeman had spijt en de vraag is daarom ook aan Aad of hij weleens spijt heeft? Hij grijpt die vraag aan om even los te gaan tegen zijn collega-analisten. “Ze babbelen veel, maar er is weinig inhoud.” Na de excuses van Koeman moet de korpsheer weer gaan luisteren naar Aad. Want de oud-trainer van onder meer Ajax en PSV heeft vriendelijk doch dringend advies in Raad van Aad.

En tot slot sluiten we natuurlijk af met Match of the Weekend en dan natuurlijk op de wedstrijd van deze zaterdag: Nederland – Ierland. Aad weet vaak de uitslag al, ook deze keer? En verwacht hij een feestavond of gaat het toch heel moeilijk worden? De SoccerNews-meestervoorspeller gaat zelfs dieper in op het complottheorie dat heerst bij deze Match of the Weekend. Ook daarom moet je natuurlijk kijken naar aflevering 61 van Twee Viertje met Aad!

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer, voetbalanalist, rekenwonder en meestervoorspeller Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast praat de voormalige coach van Ajax en PSV met presentator Eimert Pruis over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken. Hij geeft ongevraagd advies, reageert op een staalscherpe stelling en blikt vooruit op het weekend. Jij wil natuurlijk als eerste weten wat Aad te vertellen heeft. Abonneer je daarom nú op ons kanaal!

Geniet jij van Oranje?

  • Ja, ik wel
  • Nee, ik niet
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:09
2+
Nieuwe klus voor Van Bommel? “Ik zie wel wat in hem”
12:58
15+
Slot kijkt uit naar Feyenoord-rëunie: “Alleen maar mooie herinneringen”
12:58
0+
Voorbeschouwing Juventus – Napoli en Internazionale – AC Milan: Gevecht om koppositie in de Serie A
12:33
32+
Marktwaarde-crash bij Feyenoord? “Begint hoofdpijndossier te worden”
12:30
57+
Lichtpuntjes in de Feyenoord-duisternis
12:20
43+
Kritiek op psychiater Ihattaren na ‘bijzondere’ uitspraken
11:45
70+
‘Van der Gijp en Derksen gooien vaste Vandaag Inside-gast voor de bus’
11:30
42+
Giménez ziet na ontluisterende nederlaag toch nog een voordeel: “Moeilijke tegenstanders, maar…”
11:15
217+
‘Bliksemsnelle Oranje-oproep voor Mo Ihattaren’
10:59
114+
Feyenoord-aanwinst valt door de mand: “Ben echt geschrokken van hem”
10:44
114+
De Boer prijst Farioli: “Ajax komt altijd weer bovendrijven”
10:31
225+
‘Priske gooit ‘tribuneklant’ uit elftal’
10:14
155+
‘Grote zorgen om Mo Ihattaren’
09:58
76+
‘Ontluisterend’ Feyenoord gefileerd: ‘Van hemel naar hel’
09:43
27+
Zwolle-sterkhouder staat voor vertrek: “Deur blijft wel open”
09:28
799+
‘Priske neemt drastisch Bijlow-besluit’
09:13
119+
Van der Gijp laakt overbodige Ajax en PSV-transfer
08:56
67+
Priske trekt pijnlijke Feyenoord-conclusie: “Simpel en logisch”
08:40
431+
‘Grof UEFA-schandaal bij Monaco – Barcelona’
08:25
191+
‘Transferblunder voor ‘overschatte’ Weghorst’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie