‘Oranje-drama voor Xavi Simons’

Foto: ‘Oranje-drama voor Xavi Simons’

Hugo Borst heeft in zijn column in het Algemeen Dagblad alvast een blik vooruit geworpen richting het WK van 2026. Daarin haalt de columnist stevig uit naar Xavi Simons, die ook de komende jaren volgens de journalist geen gelukkig huwelijk zal vormen met Oranje. Alleen Wesley Sneijder zou volgens Borst Simons nog op het juiste spoor kunnen zetten.

Borst haalt uit naar ‘koppige’ Simons

“Als Memphis in het klein gelijkenissen vertoont met Cristiano Ronaldo, dan is Xavi definitief de weg van Clarence Seedorf ingeslagen”, begint Borst zijn relaas over Simons in het Algemeen Dagblad. “Een trotse man die nooit de warmte kreeg van Jan Publiek. Een geweldige clubvoetballer, grossierend in hoofdprijzen, maar in Oranje een voetballer die niet overtuigde, misschien omdat hij altijd zo aan het forceren was. Een koppig voetbalicoon wilde in Nederland maar niet geliefd worden.”

Borst stelt dat Simons dan nog steeds niet met de Nederlands media overweg kan. “Wij van de media hielpen niet mee door hem te framen als irritante Mister-Know-It-All. Xavi, nu nog geen topvoetballer maar wel op weg er een te worden, eist in een exclusief interview bij CNN het respect van Nederland waar ook Clarence altijd om vroeg. Een valkuil. Dat werkt niet zo. Daarvoor moet je eerst leuk en aardig gevonden worden. Denzel Dumfries heeft dat.”

Hulplijn Sneijder voor Simons

Volgens Borst zou Sneijder als enige Simons nog op het goede spoor kunnen krijgen. “Hij is altijd aanspreekbaar geweest voor iedereen, desnoods belt Wes zelf om een criticus van een tegendeel te overtuigen. Sneijder had ook geen droevig koppie, geen maniertjes, hanteerde geen boycots. Ik zie Xavi helaas geen afstand doen van het legertje ja-knikkers en kontlikkers dat hem omringt en daarmee is zijn lot bezegeld – helemaal in Oranje waar je vooral normaal moet doen.”

Eens met Borst?

  • Ja, Simons past niet in Oranje
  • Nee, Simons wordt juist een spelbepaler in Oranje
2916+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie