Oranje-international imponeert: “Komende tien jaar basisspeler”

Foto: Oranje-international imponeert: “Komende tien jaar basisspeler”

Rafael van der Vaart en Theo Janssen zijn lyrisch over Ryan Gravenberch. De middenvelder heeft volgens beide analisten een enorme ontwikkeling doorgemaakt onder Arne Slot bij Liverpool. Gravenberch stond tegen Hongarije ook in de basis bij Oranje en de analisten verwachten dat dit in de komende jaren ook zo zal blijven.

Janssen en Van der Vaart lyrisch over Oranje-international Gravenberch

“Ik vind dat de hype rond Gravenberch terecht is”, begint Janssen bij Studio Voetbal. “Ik vind het echt een hele goede speler. Hij heeft eigenlijk alles wat je van een middenvelder verwacht. Hij is redelijk groot, sterk en technisch vaardig. Daarnaast wil hij graag vooruit voetballen en heeft het vermogen ook om spelers uit te spelen. Als hij vooruit wil spelen en de ruimte ligt er, dan speelt hij ook altijd vooruit.”

Volgens de voetbalanalist voert Gravenberch ook in verdedigend opzicht zijn taken uit. “Hij kan er met zijn voetjes tussen zitten en daarna is hij weer naar voren gericht. Dat doet hij met zoveel gemak. Hij heeft een fantastisch loopvermogen en hij kan geweldig verdedigen. Dit is een middenvelder die we de komende tien jaar bij het Nederlands elftal in de basis gaan zien.”

Van der Vaart kan zich geheel vinden in de lofzang van Janssen. “Het is mijn type speler. Ik hou ervan. Het is een speler waar ik graag naar kijk. Ik zie veel potentie in hem. Als hij vertrouwen krijgt en de juiste trainer heeft… Met Arne Slot heeft hij de perfecte trainer. Hij en Frenkie de Jong op het middenveld… Dan heb je ook nog Tijjani Reijnders en Quinten Timber. We staan er echt goed voor.”

Is Gravenberch een basisspeler voor de komende tien jaar in Oranje?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik wel
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie