Oranje-international wekt verbazing: “Bijzondere soort buitenbocht”

Foto: Oranje-international wekt verbazing: “Bijzondere soort buitenbocht”

Sjoerd Mossou heeft zich lopen ergeren aan de houding van Xavi Simons rondom wedstrijden van Oranje. De aanvallende middenvelder verscheen na de uitschakeling van Oranje door Engeland niet voor de media en liet zich ook bij andere wedstrijden van het Nederlands elftal nauwelijks zien.

Mossou hekelt mediagedrag Xavi Simons

Mossou was zelf aanwezig in de mixed zone in Dortmund, waar veel internationals wel tijd vrij maakten voor de aanwezige media. “Alleen Xavi Simons nam weer een bijzonder soort buitenbocht”, schrijft Mossou in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Demonstratief liep de doelpuntenmaker om de rits van Nederlandstalige microfoons en camera’s heen, Oost-Indisch doof voor vragen of verzoekjes. Verderop bleef Simons vervolgens wél staan bij een groepje Spaanstalige journalisten.”

Het ‘tafereeltje’ staat volgens Mossou niet op zich. “Simons was de enige basisspeler die dit toernooi nooit beschikbaar was bij de dagelijkse mediamomenten in Wolfsburg.” Dat roept ergernis op bij de voetbaljournalist. “Ergens heeft Simons blijkbaar het waanbeeld opgevat dat het Nederlandse meningencircus hem structureel kleineert, vernedert, beschimpt en bekritiseert. De stortvloed aan complimenten die hem in dat jaartje bij PSV ten deel vielen, elke week zo ongeveer, is hij blijkbaar vergeten.”

Geen balans voor Simons

Dat Simons op jonge leeftijd al een grote ster was op Instagram telt volgens Mossou ook mee. “Wat dan wel vrij cruciaal is: dat je omgeving voor balans zorgt. Dat je niet alleen maar jaknikkers om je heen verzamelt. Want dat is wel wat zorgelijk in dit verhaaltje: dat er geen zaakwaarnemer, geen familielid, geen begeleider en blijkbaar ook geen KNVB-staflid is dat hem uitlegt dat zijn zelfgecreëerde vijand helemaal niet bestaat, zelfs in de verste verte niet.” De voetbaljournalist wil Simons nog wel een dringend advies meegeven. “Als Simons de absolute topvoetballer wil worden die in hem schuilgaat, dan is het cruciaal dat iemand hem eens uitlegt hoe de grotemensenwereld werkt.”

Had Simons vaker de media te woord moeten staan?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, niet nodig
249+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie