‘Oranje-klap voor Xavi Simons én Memphis Depay’

Foto: ‘Oranje-klap voor Xavi Simons én Memphis Depay’

Rafael van der Vaart en NOS-commentator Jan Roelfs zijn het niet eens met Memphis Depay dat journalisten meer achter de Oranje-internationals moeten gaan staan. De spits deed onlangs een oproep om achter Xavi Simons te gaan staan, maar de suggestie van de aanvalsleider wordt door beide heren verworpen.

Van der Vaart en Roelfs oneens met Depay over uiten kritiek op Oranje-internationals

Depay gaf onlangs tegenover de media aan dat er wel wat minder kritiek mag zijn op de Oranje-internationals, waaronder Xavi Simons. “Ik denk dat iedereen vooral achter hem moet staan, vooral jullie gasten (journalisten, red.). Ik denk dat het wel goed is om kritisch te zijn, maar je kan hem ook af en toe eens helpen. Je kan hem ook complimenten geven.”

Van der Vaart vertelt woensdag tegenover de NOS het daar niet mee eens te zijn en stelt dat het beter is dat journalisten niet direct achter de Oranje-internationals gaan staan, ook al zou dat leven binnen de spelersgroep. “Ja, maar als speler dan denk je dat altijd. Dat dachten wij ook.” Volgens Van der Vaart had zijn groep destijds geen moeite met kritiek. “Wij hadden wel een generatie van: als het slecht is, dan is het slecht.

Ook Roelfs vindt dat kritiek uiten juist moet kunnen. “Als het heel slecht op het veld is, moet je dat als commentator of analist ook niet goed praten.” Volgens de commentator zal het altijd grotendeels aan de internationals zelf liggen. “De jongens zetten uiteindelijk de toon op het veld, die bepalen de energie en de sfeer. Wij moeten er niet iets moois van maken als dat er niet is. Kritisch moeten we natuurlijk wel blijven.”

Is men te kritisch op de Oranje-internationals?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
4111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie