‘Oranje-knockout voor Joey Veerman’

Foto: ‘Oranje-knockout voor Joey Veerman’

Joey Veerman is nog altijd speler van PSV. De middenvelder gaf opvallend genoeg na afloop van de wedstrijd tegen Almere City aan liever te willen vertrekken, maar erkende ook dat er niet tot nauwelijks belangstelling voor hem is. Valentijn Driessen denkt dat een mogelijke toptransfer voor Veerman wel eens helemaal kan uitblijven en bovendien vraagt Driessen zich af of Veerman straks nog wel in aanmerking komt voor Oranje.

Laat Koeman Veerman vallen in Oranje?

In zijn column in De Telegraaf schrijft Driessen dat veel zal afhangen van hoe de PSV-selectie er na de transferdeadline uit zal zien wil de middenvelder in de toekomst mogelijk nog een toptransfer maken. “Weet PSV de huidige selectie intact te houden en misschien zelfs nog te versterken, dan helpt dat Veerman zich nadrukkelijker te etaleren op het Europese podium. Levert de club kwaliteit in, dan zou Veerman samen met PSV zomaar kopje onder kunnen gaan.”

Bovendien schetst Driessen dat het ook maar de vraag is of Veerman zich straks nog kan laten zien in het Nederlands elftal. “Bij het Nederlands elftal is Veerman afhankelijk van Ronald Koeman. Vrijdag maakt de bondscoach zijn selectie wereldkundig. Op EURO 2024 was Veerman de beoogde vervanger van de geblesseerde Frenkie de Jong. Die erfenis woog te zwaar met Veermans vroegtijdige wissel voor rust tegen Oostenrijk als dieptepunt. Koeman raapte Veerman op, omdat hij niets aan een gefrustreerde speler in zijn selectie had. Hij herstelde zich enigszins, maar op het EK ging het alleen over zijn PSV-maatje Jerdy Schouten en werd het shirt van Oranje te zwaar bevonden voor Veerman. Ondanks de weinig aansprekende tegenstanders.”

Meerdere opties voor Koeman voor Oranje-middenveld

Het zou Driessen dan ook niet verbazen als Koeman in Oranje gaat kiezen voor fysiek sterkere middenvelders. “Het moet blijken of Koeman bij afwezigheid van De Jong gokt op Veermans kwaliteiten of dat hij gaat voor meer power, duelkracht en winnaarsmentaliteit op zijn middenveld. In tegenstelling tot op het EK heeft Koeman nu wel de beschikking over middenvelders als Teun Koopmeiners, Quinten Timber en Mats Wieffer.”

Wie zou jij in ieder geval in de basis zetten?

  • Veerman
  • Koopmeiners
  • Wieffer
  • Timber
1664+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie