Oranje Leeuwinnen boeken recordzege: 15-0!

De Oranje Leeuwinnen hebben de vrouwenploeg van Indonesië vrijdagavond met speels gemak verslagen. Na negentig minuten gaf het scorebord in Doetinchem een nieuwe recordzege aan: 15-0.

Nederlandse vrouwen vernederen Indonesië

Al op voorhand werd rekening gehouden met een monsterscore. In de openingsfase bleek het krachtsverschil tussen beide teams al gigantisch. Bondscoach Andries Jonker zag zijn vrouwen kans na kans creëren, waardoor de openingstreffer niet kon uitblijven. In de negende minuut resulteerde dit in de dikverdiende openingstreffer van Romee Leuchter.

Jill Roord maakte op De Vijverberg haar rentree als international. Zij kreeg in de beginfase al een aantal grote kansen op de 2-0, maar pas in de 22ste minuut mochten teamgenoten haar bejubelen. De tweede treffer bleek een opmars naar meer. Nog voor rust tilden Sherida Spitse (strafschop), nogmaals Leuchter, debutant Lotte Keukelaar en een eigen doelpunt de Nederlandse voorsprong naar 6-0.

Team Jonker blijft jagen

In de tweede helft bleven de Oranje Leeuwinnen jagen naar een megascore. Roord zorgde al snel voor de 7-0, waar Damaris Egurrola de marge naar acht tilde middels een kopbal. De Indonesische vrouwenploeg werd in de daaropvolgende fase nog makkelijker overlopen. Keukelaar verdubbelde haar Oranje-aandeel, waar debutant Nina Nijstad de dubbele cijfers op het scorebord zette.

Keeper Laita Masykuroh ondervond ook bij 10-0 geen genade. De net ingevallen Renate Jansen maakte de 11-0, waar Nijstad de evenaring van de grootste zege ooit een feit maakte met haar tweede treffer van de avond. Het record werd zelfs verder aangescherpt. Jansen scoorde nog tweemaal, waar invalster Katja Snoeijs ook meedeelde in de feestvreugde.