Oranje Leeuwinnen nog niet zeker van EK

Foto: Oranje Leeuwinnen nog niet zeker van EK

De Oranje Leeuwinnen zijn er vrijdagavond niet in geslaagd om het EK-ticket binnen te slepen. Het Nederlandse vrouwenteam bleef tegen Italië steken op een 0-0 gelijkspel.

Nederlandse vrouwen bijten zich stuk op Italië

Bondscoach Andries Jonker kon in Sittard geen beroep doen op Daphne van Domselaar, waardoor Lize Kop onder de lat mocht plaatsnemen. Achterin koos hij onder meer voor Chasity Grant en Sherida Spitse. Verder waren er basisplaatsen voor onder meer Lineth Beerensteyn en Vivianne Miedema.

Beerensteyn had voor de 1-0 kunnen zorgen in de beginfase, maar zij ondervond veel hinder van de fraaie tackle van Martina Lenzini. In de loop van de tweede helft werden de Italiaanse vrouwen steeds gevaarlijker. Kop redde op inzetten van zowel Barbara Bonansea als spits Valentina Giacinti, waar Miedema een kopbal van diezelfde Bonansea van de lijn haalde.

Pech voor Miedema

De Oranje Leeuwinnen maakten in de eerste helft een kwetsbare indruk achterin. Na rust kwamen de Italiaanse vrouwen er moeilijker door, maar aanvallend had Nederland ook niet heel veel in de melk te brokkelen. Wel krulde Miedema op fraaie wijze een bal op de paal. Spitse stuitte enkele minuten daarna nog op de vuisten van doelvrouw Laura Giuliani. Het bleef daardoor bij 0-0, mede doordat Spitse nog ontsnapte aan een penalty tegen na hands.

De ingevallen Agnese Bonfantini van Italië kreeg in de slotfase tweemaal geel en dus rood. Gescoord werd er echter niet meer. De Nederlandse vrouwen zijn daardoor nog niet zeker van EK-deelname. De verschillen in de kwalificatiefase zijn minimaal met nog één wedstrijd te gaan (Noorwegen-uit).

Moet Jonker meer doorselecteren?

  • Ja
  • Nee
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie