Oranje Leeuwinnen waarschuwen voor Spaanse uitblinkster: “Maar…”

Foto: Oranje Leeuwinnen waarschuwen voor Spaanse uitblinkster: “Maar…”

De Oranje Leeuwinnen bereikten na een moeizame overwinning op Zuid-Afrika de kwartfinale van het WK. Daarin wacht nu Spanje, dat Zwitserland een oorwassing gaf met een 1-5 overwinning. Ook Lieke Martens, die veel speelsters kent van de Spaanse ploeg, verwacht een pittige opgave.

Oranje Leeuwinnen maken plan voor Spanje en uitblinkster Bonmati

Martens speelde jaren bij FC Barcelona en heeft daardoor een goede indruk van de Spaanse ploeg. “Ze kunnen vreselijk goed voetballen en dat moeten we hen proberen onmogelijk te maken. Daar gaan we een plan voor verzinnen”, vertelde de aanvaller na afloop van het duel met Zuid-Afrika, geciteerd door De Telegraaf.

Bij Spanje blonk Aitana Bonmati uit, die met twee doelpunten en twee assists een groot aandeel had in de overwinning van Spanje op Zwitserland. “Zij is echt een goeie speelster”, weet Martens. “Iemand die heel technisch is, goed aan de bal, spelbepalend en in staat het team op sleeptouw te nemen. Dat zij zich zo heeft ontwikkeld is leuk om te zien. Die moeten we dus uitschakelen.”

Roord stipt zwakte Spanje aan

Ook Jill Roord onderstreept de kwaliteiten van de Spaanse spelmaker. “Ze is één van de besten van de wereld. Die moeten we aanpakken. Dat is niet eenvoudig, maar toch denk ik dat wij wel een paar spelers hebben rondlopen die haar uit de wedstrijd kunnen spelen.”

Roord stelt echter ook dat Spanje een zwakte heeft en daarop te pakken is. “Ze hebben een iets andere selectie dan de afgelopen jaren, dat zie je vooral aan hun achterhoede. Verder is Spanje vooral heel erg Spanje: dominant aan de bal, maar achterin ligt hun zwakte. Daar moeten we gebruik van maken.”

Halen de Oranje Leeuwinnen de halve finale?

  • Ja
  • Nee
3868+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie