Oranje swingt bij vlagen, maar verdedigt zwak

Foto: Oranje swingt bij vlagen, maar verdedigt zwak

Het Nederlands elftal heeft op zaterdagavond een 5-2 overwinning geboekt op Bosnië & Herzegovina in de Nations League. Bij vlagen lieten de mannen van bondscoach Ronald Koeman schitterend voetbal zien, maar daar stond tegenover dat er verdedigend gezien wel héél veel schoonheidsfoutjes waren. Getuige ook de twee onnodige tegendoelpunten.

Nederlands elftal maakt frisse indruk tegen Bosnië, maar mag verdedigende taken niet vergeten

Ten opzichte van het afgelopen EK wijzigde Koeman zijn elftal op drie prominente plekken: Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch én Joshua Zirkzee begonnen aan de wedstrijd. De spits van Manchester United beschaamde dat vertrouwen niet, want al na een klein kwartiertje spelen maakte hij er 1-0 van met zijn achterhoofd. De gelijkmaker van de Bosniërs kwam vervolgens een beetje uit de lucht vallen, maar het doelpunt van Ermedin Demirovic telde natuurlijk wél.

Toch gingen de beide teams niet met een gelijke stand de pauze in, want op slag van rust zorgde Tijjani Reijnders (die eerder de lat had geraakt na een mooie aanval over meerdere schijven) voor de 2-1.

Schiettent

Oranje begon bijzonder sterk aan de tweede helft en werd daar ook voor beloond. Gravenberch zette de aanval op, Denzel Dumfries liet de bal slim lopen en Reijnders bediende Cody Gakpo, die gewoonweg niet kón missen. Dat deed de buitenspeler van Liverpool dan ook niet. Toch werd het nog eventjes spannend in het Philips Stadion na de 3-2 van Edin Dzeko, die profiteerde van een knullige verdedigingsfout van Matthijs de Ligt.

In de slotfase maakte Nederland echter aan alle onzekerheid een einde. Eerst was het Xavi Simons die de marge weer naar twee tilde, waarna invaller Wout Weghorst er ook nog 5-2 van maakte.

Scoreverloop: 1-0 (13′) J. Zirkzee, 1-1 (27′) E. Demirovic, 2-1 (45′) T. Reijnders, 3-1 (56′) C. Gakpo, 3-2 (73′) E. Dzeko, 4-2 (88′) W. Weghorst, 5-2 (90′) X. Simons

Terechte uitslag?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
54+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie