Osasuna maakt er maar liefst vier tegen Barcelona

FC Barcelona heeft op zaterdagavond een vrij gevoelige nederlaag geleden in LaLiga. Osasuna versloeg de Catalanen van trainer Hansi Flick namelijk met maar liefst vier tegen twee. Het was de eerste nederlaag van de grootmacht in de Spaanse competitie sinds 4 mei.

FC Barcelona verliest met 4-2 van Osasuna

In de eerste helft in het Estadio El Sadar speelde Barça eigenlijk gewoonweg als een natte krant. Raphinha en Lamine Yamal kregen rust en begonnen dus op de bank, wat ook wel te merken was. Barça maakte het spel, maar Osasuna was vele malen dreigender.

Het was dan ook geen verrassing dat het na een kwartiertje spelen 1-0 werd door een doelpunt van Ante Budimir, na een voorzet van Bryan Zaragoza. Vervolgens kwam ook de 2-0 op het scorebord te staan en dit keer was het Zaragoza zelf die Barça pijn deed, nadat hij goalie Iñaki Peña omspeeld had.

Pau Victor maakte er wel 2-1 van na een potje blunderen van doelman Sergio Herrera, maar daarna werd het 3-1: Budimir scoorde vanaf elf meter. Yamal en Raphinha stonden toen overigens al binnen de lijnen, maar het werd nóg erger voor de Catalanen. Abel Bretones scoorde de 4-1, al maakte Yamal het ietsjes minder erg door voor de 4-2 te tekenen.

Scoreverloop: 1-0 (18′) A. Budimir, 2-0 (28′) B. Zaragoza, 2-1 (53′) P. Victor, 3-1 (72′) A. Budimir, 4-1 (85′) A. Bretones, 4-2 (89′) L. Yamal