Oud-Ajacieden halen hoofd Ten Hag van hakblok

Manchester United is er in geslaagd om zaterdagmiddag te winnen van Southampton. De ploeg van Erik ten Hag was met 0-3 te sterk voor The Saints, mede dankzij uitblinkende oud-Ajacieden Matthijs de Ligt en André Onana.

Manchester United zegeviert dankzij De Ligt en Onana bij Southampton

Laatstgenoemde stopte namelijk een strafschop in minuut 33. De Kameroener dook naar de juiste hoek op een inzet van Southampton-aanvaller Cameron Archer. Als kers op de Manchester-taart lag de bal twee minuten later aan de overkant wél tegen het netje: uitgerekend De Ligt, die net uit een horrorweek komt met het Nederlands elftal (zowel tegen Bosnië als tegen Duitsland leidde hij met een fout een tegendoelpunt in) kopte een voorzet van Bruno Fernandes uitstekend tegendraads binnen.

En amper zes minuten later verdubbelde United, dat in de eerste helft voetballend juist de mindere partij was in het St. Mary’s Stadium, de voorsprong. Een schot van Marcus Rashford vanaf randje zestien viel prompt binnen doordat Southampton-goalie Aaron Ramsdale de bal veel te laat aan zag komen.

Na rust koos United voor gedegen controle over de wedstrijd en kwam het eigenlijk amper nog in de problemen. Sterker nog: in de blessuretijd scoorde Alejandro Garnacho op aangeven van mede-invaller Casemiro nog de 0-3. Het leverde drie punten op die keihard nodig waren, want de afgelopen twee competitiewedstrijden gingen beiden verloren voor Ten Hag en co (uit bij Brighton en thuis tegen Liverpool).

Scoreverloop: 0-1 (35′) Matthijs de Ligt, 0-2 (41′) Marcus Rashford, 0-3 (90′) Alejandro Garnacho.

Zie jij Man United als titelkandidaat dit seizoen?