Oud-spits van Ajax en Feyenoord weer even de held van het EK

Foto: Oud-spits van Ajax en Feyenoord weer even de held van het EK

Een eindzege op een EK wordt tot in lengte van jaren onthouden, zo weet Angelos Charisteas als beste. De oud-spits herbeleefde afgelopen week zijn heldenrol op het EK van 2004 met een jubileumwedstrijd vol internationale sterren. SoccerNews was erbij.

Interview met Angelos Charisteas, de held van 2004

Het is deze zomer twintig jaar geleden en dus kwamen de Griekse kampioenen uit 2004 samen voor een bijzondere wedstrijd. In Essen, de geboorteplaats van de succescoach Otto Rehhagel, speelden de Grieken tegen internationale sterren als Patrick Kluivert, Clarence Seedorf en Luís Figo. “Het is geweldig om dit na zoveel jaar samen te beleven. We hebben mooie herinneringen naar boven gehaald”, vertelde Charisteas. “Ik heb de kans gehad om tegen grote spelers te staan die ik nog nooit had getroffen. Ik ben blij dat ze er waren.”

De Griekse fans, die in grote getalen op de wedstrijd afkwamen, hoopten allemaal op een doelpunt van Charisteas. Het liefst met een kopal, zoals hij in de finale van 2004 ook deed tegen gastland Portugal. “Ik hoopte het ook, maar het is helaas niet gebeurd. Die goal heeft mijn leven en dat van mijn teamgenoten veranderd. We zijn nu jaren verder en hebben allemaal kinderen, die onze historische prestatie nu met ons meevieren.”

Oranje-toekomst rooskleurig

Na zijn heldenrol op het toernooi in Portugal trok Charisteas naar Nederland, waar hij bij Ajax en Feyenoord speelde. Daardoor volgt hij Oranje nog altijd op de voet, ook tijdens het afgelopen EK. “Ik gaf commentaar bij de wedstrijd tegen Engeland op de Griekse televisie. Het was pech dat Nederland op het laatste moment verloor. Ze hebben kwaliteit getoond, maar op details verloren.” 

Ondanks de pijnlijke uitschakeling ziet Charisteas een positieve toekomst voor het Nederlands elftal. “Nederland kan blij zijn met de potentie die het team heeft getoond, na een aantal moeilijke jaren. Ronald Koeman kan vertrouwen hebben in zijn selectie. Er komen weer goede tijden aan voor Oranje. Jullie hebben het goed gedaan op het EK en kunnen toewerken naar het WK over twee jaar.”

Hoe zie jij de toekomst van Oranje?

  • Positief!
  • Negatief…
448+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie