Overbodige Medic van Ajax naar Bochum, komst Rugani dichtbij

Foto: Overbodige Medic van Ajax naar Bochum, komst Rugani dichtbij

Jakov Medic verruilt Ajax (tijdelijk) aan VfL Bochum. De Kroatische verdediger wordt verhuurd aan de Bundesliga-club, dat een optie tot koop bedong. De verwachting is dat Daniele Rugani snel als vervanger van Medic naar Amsterdam komt.

Ajax en Bochum akkoord over Jakov Medic: huurdeal met optie tot koop

De Telegraaf pakt zondag met het nieuws uit dat Ajax en Bochum akkoord zijn over een transfer van Medic. Later werd het bevestigd door meerdere media, zoals Voetbal International. Het gaat om een huurdeal met optie tot koop, dezelfde opzet als de Amsterdammers een aantal dagen geleden hadden met Torino over Borna Sosa. Volgens de ochtendkrant gaat Bochum het volledige salaris van Medic overnemen, naar verluidt 1,5 miljoen euro. De optie tot koop aan het eind van het seizoen bedraagt 3 miljoen euro.

Zo haalt Ajax opnieuw een speler van de loonlijst, iets waar technisch directeur Alex Kroes hard mee bezig is om vervolgens te kunnen denken aan aanwinsten. Het was al langer duidelijk dat Medic mocht vertrekken, al was hij nog wel onderdeel van de wedstrijdselecties de afgelopen duels. Ook tegen NAC Breda zal de stopper nog bij het keurkorps van trainer Francesco Fariolo behoren. Als één van de aankopen van Sven Mislintat werd Medic vorige zomer naar de Johan Cruijff ArenA gehaald, hij kwam voor 3 miljoen euro over van St. Pauli. In de beginfase kwam hij nog geregeld aan spelen toe, na de komst van landgenoot Josip Sutalo was hij vaste reserve.

Ruimte voor komst Rugani

Door het vertrek van Medic is er ruimte voor de komst van Daniele Rugani. Ajax heeft al langere tijd een akkoord met de verdediger en Juventus, waar hij mag vertrekken. De Italianen werden in de wachtkamer gezet, omdat concurrent Medic eerst moest vertrekken. Nu dat gebeurt zal Rugani snel de selectie van de hoofdstedelingen komen versterken.

Doet Ajax hiermee goede zaken?

  • Ja, natuurlijk!
  • Dat moet nog blijken…
345+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie