Overheid kan Klassieker redden: “Verwacht ik niet”

Foto: Overheid kan Klassieker redden: “Verwacht ik niet”

Volgens Ramon Meijerink, waarnemend voorzitter van de Politievakbond ACP, stelt dat de overheid aan zet is om het doorgaan van Eredivisie-wedstrijden te garanderen. Deze week dreigt Feyenoord – Ajax afgelost te worden vanwege een aangekondigde politiestaking.

Politievakbond ACP wil betere pensioenen

“Je maakt afspraken met het kabinet en één van die afspraken is dat mensen met zware beroepen eerder met pensioen kunnen”, legt Meijerink uit aan Vandaag Inside. “De sector politie houdt zich aan de afspraken die jaren geleden zijn gemaakt. We zitten in de geest van de wet, vragen geen geld, helemaal niks. Het enige wat wij vragen – en dat doen wij al jaren achtereen – is dat er een akkoord komt, zodat we het in de sector kunnen regelen.”

De voormalig politieagent benadrukt dat het vak enorm veeleisend is. “Het wordt ook steeds complexer. Op een gegeven moment kun je het gewoon niet meer uitoefenen. Leeftijd telt dan. Daarvoor komt op een gegeven moment een vervroegd pensioen. Dat is bij de politie zo, maar ook voor mensen bij de haven. Zwaar werk vraagt gewoon heel veel van je. Dat kan fysiek en mentaal zijn.”

Voetbal dreigt dupe te worden

Op dit moment mist de politie ‘urgentie’. “Dan ontkom je er niet aan dat je een keer actie moet gaan voeren.” Het betaald voetbal dreigt nu de dupe te worden, maar weet Meijerink: “Als morgen de minister zegt dat het geregeld is, dan zou een actie niet meer nodig hoeven zijn. Alleen ik verwacht niet dat het gebeurt.” Of Feyenoord – Ajax kan doorgaan? “Als de burgemeester het niet aandurft, dan gaat de wedstrijd niet door.”

De ACP-voorzitter stelt dat er kritisch naar de organisatie van voetbalduels gekeken moet worden. “Er zijn enkele honderden politiemedewerkers nodig om de bus alleen van Amsterdam naar Rotterdam te krijgen. Het is ook de reden waarom je op een gegeven moment zegt: we gaan ons niet alleen maar richten op evenementen, maar we gaan ook eens kijken waar onevenredig veel politie wordt ingezet. Daar hoort voetbal bij.”

Moet de overheid instemmen?

  • Ja
  • Nee
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie