Pareltjes Sadiq en Steijn maken het Eredivisie-weekend speciaal | SN Team van de Week 6

Foto: Pareltjes Sadiq en Steijn maken het Eredivisie-weekend speciaal | SN Team van de Week 6

Het was een Eredivisie-weekend waarin de traditionele topclubs ondermaats presteerden. Ajax speelde gelijk tegen Go Ahead Eagles, PSV versloeg Fortuna Sittard met 3-1 en Feyenoord kwam moeizaam met 2-0 langs NAC Breda. Er waren echter voldoende pareltjes om van te genieten.

SN Team van de Week 6: Sadiq en Steijn grote smaakmakers

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Sem Steijn en Ibrahim Sadiq waren zonder twijfel de pareltjes van het weekend. Beide mannen waren voor respectievelijk FC Twente en AZ belangrijk met elk twee doelpunten en zorgden er zo mede voor dat hun ploegen met een overwinning naar huis gingen. Steijn is daarmee zelfs topscorer van de Nederlandse competitie.

Bij andere clubs liepen er echter ook smaakmakers rond. Sparta Rotterdam, PSV, Feyenoord en sc Heerenveen gaven allemaal spelers aan de SN Team van de Week 6. Van Malik Tillman tot In-beom Hwang: allemaal leverden ze elk op hun eigen manier een cruciale bijdrage. En sommigen zetten daarmee hun vorm van afgelopen week door.

Keeper: Nick Olij (Sparta Rotterdam)

Sparta won zaterdagavond op bezoek bij RKC Waalwijk moeizaam. Nick Olij was echter een van de lichtpuntjes binnen het team. De doelverdediger pakte zijn leidersrol in de achterhoede en presteerde eveneens met puike reddingen. Dat hij na afloop kritisch was op het spel van zijn teamgenoten, maakt dat hij een steeds grotere rol in de selectie vervult.

Rechtsback: Bart van Rooij (FC Twente)

FC Twente haalde zondag keihard uit door een 5-0 overwinning op Almere City FC te boeken. Aan de rechterkant van de verdediging was Bart van Rooij opnieuw geweldig op stoom. De vleugelverdediger was de aangever van de openingstreffer van Steijn en bleef in de wedstrijd voortdurend gevaar stichten met loopacties.

Centrale verdediger: Olivier Boscagli (PSV)

Tegen Fortuna Sittard zette PSV geen hoge score neer, maar met een 3-1 zege hadden de Eindhovenaren ook niets te klagen. Het voetbal van achteruit werd opnieuw uitstekend verzorgd door Olivier Boscagli. De Fransman schoof tegen de Limburgers voortdurend in richting het middenveld, zodat PSV een situatie creëerde waarin het een man meer had.

Centrale verdediger: Dávid Hancko (Feyenoord)

Brian Priske besloot Dávid Hancko tegen NAC Breda van de linksbackpositie naar de centrale plek te schuiven. De Slowaak had daar geen enkel probleem mee en speelde in De Kuip een puike wedstrijd. Als leider van de defensie stuurde hij zijn teamgenoten aan en liet hij zien dat hij na dit seizoen klaar is voor een stap hogerop.

Linksback: Anass Salah-Eddine (FC Twente)

Bij Ajax redde Anass Salah-Eddine het nooit, maar met zijn overstap naar FC Twente heeft hij zijn loopbaan goed gedaan. Tegen Almere City was hij verantwoordelijk voor het laatste doelpunt en leverde hij ook nog eens een assist, waardoor hij een van de smaakmakers van het veld was. Dat geeft vertrouwen voor de komende maanden.

Middenvelder: Malik Tillman (PSV)

PSV had in Limburg een speler nodig die het team erdoorheen zou slepen. Dat was dit weekend Malik Tillman. De middenvelder, die van Peter Bosz veel vertrouwen krijgt, maakte maar liefst twee doelpunten en leidde zijn team zo naar de overwinning. Bovendien is hij uitgegroeid tot een belangrijke factor met zijn vrijlopen en overzicht.

Middenvelder: In-beom Hwang (Feyenoord)

In-beom Hwang is pas net speelgerechtigd en moet daarom nog even wennen aan zijn nieuwe club. Binnen enkele dagen heeft hij daarin al grote stappen gezet. Zondag viel hij in de clubkleuren van Feyenoord positief op, waarbij het steeds duidelijker is dat hij in een controlerende rol op het middenveld komt te spelen. Daarmee lijkt hij de perfecte opvolger van Mats Wieffer te worden.

SN Team van de Week 6.

Middenvelder: Sem Steijn (FC Twente)

Waar Steijn vorig seizoen al in een geweldige vorm verkeerde, zet hij dat dit voetbaljaar voort. In Almere zette hij twee doelpunten op zijn naam, waardoor hij intussen zes treffers in evenzoveel wedstrijden heeft gemaakt en topscorer van Nederland is. Die prestatie is als middenvelder extra knap. Topclubs zullen hem daarom in de gaten houden.

Rechtsbuiten: Jacob Trenskow (sc Heerenveen)

Alle ogen waren zondagmiddag op de topper tussen sc Heerenveen en FC Groningen gericht. Jacob Trenskow maakte zich onsterfelijk door een geweldig doelpunt te maken en daarmee de Friezen terug in de wedstrijd te brengen. Vervolgens won de ploeg van Robin van Persie, waardoor het duel in de hoofden van de fans zal blijven hangen.

Centrumspits: Ayase Ueda (Feyenoord)

Ayase Ueda heeft het met de concurrentiestrijd met Santiago Giménez niet eenvoudig. Tóch blijft hij knokken. Tegen NAC kreeg hij plotseling de kans en beloonde zichzelf door de openingstreffer te maken. De blijdschap die Ueda uitstraalde toen hij het doelpunt op het scorebord zette, toonde zijn oprechte betrokkenheid met het team aan.

Linksbuiten: Ibrahim Sadiq (AZ)

Sadiq is de Sterspeler van de Week. Binnen zes minuten was het alweer raak en in de tweede helft maakte hij ook zijn tweede, waarin hij een fraaie stift zag slagen. De vleugelaanvaller was daarmee de uitblinker op het veld en is uitgegroeid tot een onmisbare factor. Het was zijn vierde Eredivisie-treffer van het seizoen.

Is Sadiq terecht speler van de week?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
10+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie