Pasveer verklaart Ajax-verlenging

Foto: Pasveer verklaart Ajax-verlenging

Ajax maakte maandag bekend dat Remko Pasveer ook volgend seizoen nog onder contract staat in Amsterdam. De veertigjarige doelman kwam het afgelopen seizoen niet in actie, maar de routinier heeft niet overwogen om het bijltje er bij neer te gooien.

Pasveer wil met ervaring verlengstuk zijn bij Ajax

Op de clubkanalen van Ajax legt Pasveer uit waarom hij heeft besloten om nog een jaartje door te gaan. “Als ik me fit voel en het kan bijbenen, dan wil ik doorgaan. Ik heb er nog veel plezier in. Mijn rol is om de jongens op sleeptouw te nemen, ze te coachen, te bespreken hoe je met je vak omgaat.”

Pasveer kan de oudste doelman ooit worden die in het eerste van Ajax heeft gekeept, maar de keeper is geen eerste keus. Al kan het volgens de routinier goed mogelijk zijn dat hij er toch zomaar een keer komt te staan. “Je weet nooit hoe een seizoen loopt, met blessures. Dat kan snel gaan.”

Pasveer prijst nieuwe trainer Farioli

Normaliter zal de nieuwe trainer Francesco Farioli andere namen kiezen, maar Pasveer is wel enthousiast over de Italiaan. “Op de eerste dag merkte ik een heel andere energie, in positieve zin. Een nieuwe trainer is aftasten, maar ik had hem voor mijn vakantie al ontmoet en de gesprekken waren heel positief. Hij wil een nieuwe standaard neerzetten, dat merk je op de trainingen. Hij is heel strak in hoe hij dingen wil hebben, hij wil met lef spelen.”

De routinier denkt met zijn ervaring nog de nodige toegevoegde waarde te hebben. “Ik wil wel een verlengstuk zijn, ik weet wat er in de groep speelt, mijn deur staat altijd open. Dat is wel een beetje de rol die ik op me moet nemen, als één van de ouderen. We hebben veel jonge jongens die niet heel uitgesproken zijn, dat mis je wel een beetje in het team. Voor die jongens is het belangrijk om een beetje een stem te zijn.”

Goed dat Pasveer langer blijft bij Ajax?

  • Ja, waardevolle kracht
  • Nee, hadden ze wel afscheid van kunnen nemen
125+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie