PEC Zwolle krijgt nee te horen van hattrickheld uit Schotland

Foto: PEC Zwolle krijgt nee te horen van hattrickheld uit Schotland

PEC Zwolle hoopte Dylan Vente te kunnen verleiden om in de Eredivisie te komen voetballen, maar de het voormalige talent van Feyenoord heeft ervoor gekozen om in Schotland te blijven. Dat bevestigen goed ingevoerde bronnen aan SoccerNews. De oud-goalgetter van Roda JC wil met zijn vriendin bij Hibernian FC blijven en maakte vorige week nog een hattrick.

Goalgetter Dylan Vente verkiest Schotse Hibernian FC boven PEC Zwolle

De nu 25-jarige Vente was jarenlang een kind van Feyenoord, waar hij een groot deel van de jeugdopleiding doorliep. De aanvaller ontwikkelde zich in Rotterdam goed, al had hij meestal een meer ervaren goalgetter in de basisopstelling voor zich. Waardoor Vente meestal op de bank plaats moest nemen, ondanks zijn talent.

Uiteindelijk maakte Vente zijn debuut in De Kuip, bij zijn absolute droomclub in het rood-witte tenue. De échte overstap naar de eerste elf van Feyenoord, met een plekje als vaste aanvalsleider, kwam er in de havenstad echter niet. Vente besloot om elders zijn heil te gaan zoeken.

Kans voor Dylan Vente bij Roda JC in KKD

Nieuwe stappen moesten gemaakt gaan worden in Waalwijk bij RKC. Hier kwam de ontwikkeling van de centrumspits echter niet in de gewenste stroomversnelling. Oud-prof Jeffrey de As, in het verleden technisch directeur van Roda JC, was er op een gegeven moment als de kippen bij om Dylan Vente naar het diepe Zuid-Limburg te halen.

Dít bleek echter wel een successtory. Want het voormalig Feyenoord-talent groeide tijdens zijn verhuurperiode in Kerkrade steeds meer uit tot een belangrijke pion in de frontlinie van de geel-zwarten. Kort keerde hij hierna even terug naar Rotterdam, maar wederom was het Roda dat hem wist over te halen om in de voormalige stad van de mijnwerkers te komen voetballen.

Vente werd de onbetwiste aanvalsleider van de Kerkradenaren. Als aanvoerder scoorde hij vele tientallen doelpunten voor Roda, waar de fans hem op handen droegen. Het was bijkans ‘Vente voor’ en ‘Vente na’ op de tribunes van het Parkstad Limburg Stadion. Stiekem hoopte men op een langer verblijf van de kleine, technische goalgetter.

Vente zelf wilde echter heel graag een stap naar een andere club gaan maken. Om meer geld te kunnen verdienen, onder ander. En eens als voetballer over de grens te kijken. Verschillende clubs hadden vorig seizoen interesse in de twintiger, maar de aanvaller koos uiteindelijk voor een overstap naar Schotland.

Dylan Vente blijft scoren in Schotland

Hij tekende een meerjarig contract bij Hibernian FC uit Edinburgh. Afgelopen seizoen speelde Vente meermaals op zijn favoriete plek als diepe spits, al gebeurde dat niet altijd. Soms kampte hij ook met een blessure. PEC Zwolle was zijn kwaliteiten klaarblijkelijk niet vergeten en hoopte hem tijdens de lopende transferperiode naar Nederland te halen.

Als nieuwe spits bij de Eredivisionist. Vente heeft echter besloten om met zijn Limburgse vriendin in Schotland te blijven. Te blijven aanvallen tijdens de komende competitie voor Hibs. Bij de club waar hij onder contract staat voor een behoorlijk salaris. De eerste wedstrijd dit seizoen, voor League Cup, was hij meteen al doeltreffend: Vente scoorde drie keer.

In de competitie hoopt de spits door te kunnen gaan trekken qua prestaties. Waardoor er aan het einde van de rit wel een plekje in de play-offs voor het kampioenschap of Europees voetbal kan worden veiliggesteld.

Moet Dylan Vente terugkeren in de Eredivisie?

  • Ja, zou mooi zijn
  • Nee, niet goed genoeg
209+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie