PEC Zwolle haalt ervaren rot terug naar de Eredivisie

Foto: PEC Zwolle haalt ervaren rot terug naar de Eredivisie

PEC Zwolle heeft Jamiro Monteiro teruggehaald naar de Eredivisie. De dertigjarige middenvelder keert na een afwezigheid van zes jaar weer terug op de Nederlandse velden. De 39-voudig Kaapverdiaanse international was transfervrij en tekent voor twee seizoenen in Zwolle, met een optie voor nog een seizoen.

PEC Zwolle strikt ervaren Monteiro

Monteiro brak door in het betaalde voetbal bij SC Cambuur, nadat hij de jeugdopleidingen van Sparta, Excelsior en FC Dordrecht had doorlopen. Bij Cambuur verdiende de middenvelder een transfer naar Heracles Almelo, waar hij zijn ontwikkeling doorzette. Dat leverde Monteiro een jaar later een transfer op naar FC Metz.

Na Metz vertrok Monteiro naar de Verenigde Staten, waar hij uitkwam voor Philadelphia Union en San José Earthquakes. Het afgelopen half jaar speelde de middenvelder bij het Turkse Gaziantep FK. Nu keert Monteiro bij Zwolle terug in de Eredivisie. “Het voelt goed om terug te zijn in mijn geboorteland, bij een ambitieuze club in een voor mij bekende competitie”, laat Monteiro weten in een reactie op de clubsite. “PEC Zwolle is een mooie club met veel jonge, talentvolle spelers, waar ik met mijn ervaring op en buiten het veld van waarde hoop te zijn. Te beginnen aanstaande zondag.”

Zwolle kon een ervaren speler goed gebruiken en technisch manager Gerry Hamstra is dan ook blij met de komst van Monteiro. “Dat wij een speler als Jamiro naar Zwolle hebben kunnen halen stemt mij heel tevreden. Jamiro is een hele ervaren, slimme en veelzijdige middenvelder. Vanochtend sluit Jamiro aan bij de training in aanloop naar zondag. Bij deze wensen wij hem welkom bij de club en veel succes.”

Een goede aanwinst voor Zwolle?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
27+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie